A gördülékeny böngészés érdekében oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információért látogasson el adatvédelmi nyilatkozatunk oldalára.

OK

Egyszerű és megbízható szerelés

Geberit Mapress szénacél csőrendszer

Gazdaságos alternatíva
A Geberit Mapress szénacél rendszert olyan vízhálózatokhoz tervezték, ahol a gazdaságosság az elsődleges szempont. A rendszert főként fűtési rendszerekhez, hidegvizes hűtőrendszerekhez, tűzoltórendszerekhez, hűtővízcsövekhez és sűrített levegős hálózatokhoz használják.

Műanyag bevonatos vagy horganyzott csövek

A Geberit Mapress szénacél rendszerek csöveit ötvözetlen acélból készítik rendkívül magas minőségi előírásoknak megfelelően. Két változatban kaphatók: fehér színű műanyag bevonattal vagy horganyzott kivitelben. A tűzoltórendszerekben történő alkalmazáshoz a Geberit Mapress szénacél csöveit ötvözetlen acélból készítik, kívűl-belül egyaránt horganyzott felületet kap.

Számos alkalmazáshoz méretezve

A Geberit Mapress szénacél prolipropilén bevonatú csövei 12-54 mm-es átmérőtartományban kaphatóak. Különösen alkalmasak a falon kívül szerelt csövezések diszkrét elkészítéséhez. A Mapress szénacél kívűl horganyzott csövek 12-108 mm-es átmérőtartományban kaphatók.

Bevonatolt vagy cinkkel galvanizált
A Geberit Mapress szénacél rendszerek csöveit ötvözetlen acélból készítik rendkívül magas minőségi előírásoknak megfelelően. Két változatban kaphatók: krémszínű műanyagbevonattal vagy cinkkel galvanizálva. A tűzoltórendszerekben történő alkalmazáshoz a Geberit Mapress szénacél csöveit ötvözetlen acélból, külső és belső oldalon egyaránt cinkkel galvanizáltan készítik.

Számos alkalmazáshoz méretezve
A Geberit Mapress szénacél prolipropilén bevonatú csövei 12-54 mm-es átmérőtartományban kaphatóak. Különösen alkalmasak a falon kívül szerelt csövezések diszkrét elkészítéséhez. A Mapress szénacél külső oldalon cinkkel galvanizált, műanyagbevonat nélküli csövei 12-108 mm-es átmérőtartományban kaphatók.


A Geberit Mapress szénacél idomokat cinkkel galvanizálják, majd egy króm védőréteget kapnak. Minden Mapress idom présindikátorral van ellátva, melynek segítségével leellenőriztehő a csatlakozásokon a préselése megléte. Piros színnel jelzik a szénacél alapanyagot és az átmérő is jól látható. Több mint 400 különféle idom kapható. A megfelelő adapterekkel gyors, egyszerű és biztonságos kapcsolat hozható létre a többi Geberit rendszer elemeivel.


A Geberit Mapress szénacél rendszerek csöveit ötvözetlen acélból készítik és műanyag bevonattal vagy anélkül is kaphatóak. A fehér színű műanyag bevonattal ellátott csövek 12-54 mm, míg a bevonat nélküliek 12-108 mm átmérőtartományban érhetőek el.A Geberit Mapress szénacél alkalmazásai
Zárt köri fűtési rendszerek
Zárt köri hűtési rendszerek
Extrakönnyű fűtőolaj és ásványi olaj csővezetékek FKM kék színű fluorkaucsukból készűlt gumigyűrűvel
Sűrített levegős rendszerek legfeljebb 25 bar nyomásig - az engedélyek figyelembevéltelével
Sprinkler-tüzivíz rendszerek (nedves rendszerek) és hűtővíz csővezetékek - az engedélyeknek megfelelően

Tíz érv a Geberit Mapress szénacél mellett

1

Egyszerű préselés

Oldhatatlan préskötés a maximális biztonság érdekében

A lesorjázott csővégen jelölje be a megfelelő mélységet, majd csúsztassa be az idomba. Helyezze fel a préspofát és illessze megfelelően a présidom peremére, majd hajtsa végre a préselést. Amennyiben mindent a préselési előírásoknak megfelelően végzett el, úgy a préskötés minőségileg kifogástalan lesz.

2

Gyorsabb munkafolyamat

Préselés a hegesztés helyett

A préselési művelet nem csak egyszerű hanem gyors is, gyorsabb mint a hegesztési eljárás. A csatlakozások kialakítása minimális előkészületet igényel, míg maga a préselési folyamat gyors és egyszerű. A csövek méretre vágása után a sorjátlanítással biztosítjuk a csővégek sima felületét, mellyel a tömítőgyűrüket tudjuk megóvni a sérülésektől, majd az idomot a jelölés szerint ráhúzzuk a csőre és lepréseljük.

3

Hideg eljárás

Nincs tűzveszély

A préskötés ereje és tömítettsége a cső és az idom hidegen történő összepréseléséből (deformációjából) adódik. Minden további biztonsági intézkedés szükségtelen a felújítási vagy újjáépítési munkálatok során.

4

Présindikátor

A préseletlen csatlakozások azonnal felismerhetőek

A Gebrit Mapress szénacél idomokon található présindikátor segítségével a le nem préselt csatlakozások szemrevételezéssel könnyen észrevehetőek még nyomáspróba előtt. A présindikátor színe továbbá segít a termék anyagának pontos beazonosításában is. A Geberit logót és az idom átmérőjét is rányomtatják a présindikátorral, ezzel is segítve az egyértelmű és gyors azonosíthatóságot.

5

Védődugó

Védelem a por és a szennyeződések ellen

Minden Geberit idomot gyárilag védődugóval zárnak le, ami megvédi az idomokat a portól és szennyeződésektől egészen a beépítésükig, és a kifogástalan szerelésnek köszönhetően az így kiépítésre kerülő rendszer biztonsága nő. A védődugók színe további információt szolgáltat az alkalmazható közegre vonatkozólag.

6

Csőrendszerek

Korrózióvédő bevonatok

A PP műanyag bevonat nem csak megvédi a szénacél csöveket a korróziótól, hanem egy esztétikus megjelenést is biztosít például a falon kívű történő szerelések esetében. A PP-bevonatos csövek 12-54 mm átmérőtartományban állnak rendelkezésre. A 12-108 mm átmérőtartományban elérhető szénacél csövek akár felújítási munkálatokhoz, de új építésekhez is, falsík mögött vagy falon kívűli szereléshez egyaránt alkalmasak.

7

Mechanikai erő a nagy terhelésekhez

Alkalmazások széles köre

Az összehangolt alkatrészek a Geberit Mapress rendszernek különösen magas szilárdságot kölcsönöznek. Az üzemi nyomás akár 2,5 MPa (25 bar) vagy még több is lehet. A magas mechanikai szilárdságnak köszönhetően a szokásos háztartási fűtési alkalmazásoknál sokkal szélesebb körben is felhasználható.

8

A tömítőgyűrű alakváltozása

A végleges rögzítéshez és a magasszintű biztonsághoz

8. A préselési folyamat során a tömítőgyűrű egy előre meghatározott alakot vesz fel a Geberit Mapress présszerszámmal történő préselés alatt a présfejnek köszönhetően.

9

Tömítőgyűrű biztonsági kontúrral

A préseletlen kötések nyomáspróba során szivárognak

A présindikátor mellett a tömítőgyűrű különleges kialakításának köszönhetően további biztonságot jelent a le nem préselt kötések észrevételezése, ugyanis a nyomáspróba során szivárogni fognak. Ezekkel a biztonsági elemekkel kiküszöbölhető és biztosítható, még az üzembe helyezés előtt a rendszer problémamentes működés.

10

Homogén szerkezet

Termikusan tökéletes hegesztési varrat készítése

A tömítőgyűrű illesztési felületén a tiszta hegesztési varrat biztosítja a rendszer végleges és állandó tömítettségét, valamint a kivételes korrózióállóságot. A hegesztési varrat meg kell feleljen a Geberit szigorú minőségi követelményeinek. A különleges hőkezelési eljárás biztosítja a homogén anyagszerkezetet, és ezen keresztül az optimális préselési eljárást.