Biztonságos a zárt hálózatokhoz is

Geberit Mapress Szénacél

Gazdaságos alternatíva
A Geberit Mapress Szénacél rendszert olyan vízhálózatokhoz tervezték, ahol a gazdaságosság az elsődleges szempont. A rendszert főként vízes fűtésrendszerekhez, hidegvizes hűtőrendszerekhez, tűzoltórendszerekhez, hűtővízcsövekhez és sűrített levegős hálózatokhoz használják.

Bevonatolt vagy cinkkel galvanizált
A Geberit Mapress Szénacél rendszerek csöveit ötvözetlen acélból készítik rendkívül magas minőségi előírásoknak megfelelően. Két változatban kaphatók: krémszínű műanyagbevonattal vagy cinkkel galvanizálva. A tűzoltórendszerekben történő alkalmazáshoz a Geberit Mapress Szénacél csöveit ötvözetlen acélból, külső és belső oldalon egyaránt cinkkel galvanizáltan készítik.

Számos alkalmazáshoz méretezve
A Geberit Mapress Szénacél prolipropilén bevonatú csövei 12-től 54 mm-es méretben kaphatóak. Különösen alkalmasak a falon kívül vezetett csövezések diszkrét elkészítéséhez. A Mapress Szénacél külső oldalon cinkkel galvanizált, műanyagbevonat nélküli csövei 12-től 108 mm-es méretben kaphatók.

Rövid áttekintés a termék előnyeiről


A Geberit Mapress Carbon Steel idomok cinkkel galvanizáltak, majd egy króm védőréteget kapnak. Mint minden Geberit Mapress rendszer, a présindikátoron látható, ha az idomot rendben összepréselték. Piros színnel jelzik a szénacél alapanyagot és az átmérő is jól látható. Több mint 400 különféle idom kapható. A megfelelő adapterekkel gyors, egyszerű és biztonságos kapcsolat hozható létre a többi Geberit rendszer elemeivel.


A Geberit Mapress Carbon Steel rendszerek csöveit ötvözetlen acélból készítik, és műanyagbevonattal vagy anélkül kaphatóak. A csövek átmérője 12-54 mm, a külső műanyagbevonat krémszínű.


A Geberit Mapress Carbon Steel alkalmazásai
Zárt vizes fűtésrendszerek
Zárt hűtővízrendszerek
Extrakönnyű fűtőolaj és ásványi olaj elosztócsövek a kék bevonatú fluorkaucsukból készült O-gyűrűvel (FKM)
Sűrített levegős rendszerek legfeljebb 2,5 MPa (25 bar) nyomásig – az engedélyek figyelembevételével
Esőztető tűzoltórendszerek (nedves rendszerek is) és hűtővíz csővezetékek (az engedélyeknek megfelelően)

Tíz érv a Geberit Mapress Carbon Steel mellett

1

Egyszerű csatlakoztatás

Oldhatatlan préskötés a maximális biztonság érdekében

A lesorjázott csövön jelölje be a megfelelő mélységet, majd csúsztassa be a fittingbe. Helyezze el a présfejet a jelölést az előre megjelölt körvonalhoz illesztve, majd hatjtsa végre a préskötést. Az elhibázott préselés ezek után szinte lehetetlen.

2

Gyorsabb csatlakoztatás

Préselés a hegesztés helyett

A préselési művelet nem csak magától értetődően egyszerű, de egyben gyors is - igazából kétszer gyorsabb, mint a hegesztés. A csatlakoztatás szinte semmilyen előkészítő munkát nem igényel, és maga a préselési szekvencia gyors és egyszerű. Néretre vágni, lesorjázni, fittinget ráhúzni, préselés - és kész.

3

Nincs nyílt láng

Nincs tűzveszély

A préskötés ereje és tömítettsége a cső és a fitting hideg deformációjából adódik. A forrasztással és hegesztéssel szemben sem nyílt lángra, sem melegítésre nincs szükség. MInden további biztonsági intézkedés szükségtelen a felújítási vagy újjáépítési munkálatok során.

4

Gyors vizuális ellenőrzés

A préseletlen csatlakozások azonnal felismerhetőek

A Geberit Mapress Carbon Steel fittingek préselésjelzóje segítségével a préseletlen csatlakozások könnyen felfedezhetőek még a nyomáspróba előtt. A préselésjelző piros színe segít a termék anyagának pontos felismerésében. A Geberit logot és a méreteket is rányomtatják az egyértelmű azonosíthatóság végett.

5

Védődugó

Védelem a por és a szennyeződések ellen

Minden Geberit fém fittinget egy védődugóval zárnak le. Ez megvédi az ellátóhálózatot a portól és a szennyeződésektől, és a tökéletes szerelésnek köszönhetően növeli a biztonságot. A dugó színe jelzi, hogy milyen alkalmazásra szolgál.

6

Rendszercsövek

Korrózióvédő bevonatok

A polipropilén (PP) műanyagbevonat megvédi a szénacél rendszercsöveket a korróziótól. Ezek 12-től 54 mm-es méretben kaphatóak. A 12-tól 108 mm-ig terjedő valamennyi méret rendelkezésre áll cinkkel galvanizált változatban is a felújítási munkákhoz és az új építésekhez, a szabadon álló vagy falsík mögé rejtett installációkhoz.

7

Mechanikai erő a nagy terhelésekhez

Alkalmazások széles köre

Az összehangolt alkatrészek a Geberit Mapress rendszernek különösen magas szilárdságot kölcsönöznek. Az üzemi nyomás akár 2,5 MPa (25 bar) vagy még több is lehet. A magas mechanikai szilárdságnak köszönhetően a szokásos háztartási fűtési alkalmazásoknál sokkal szélesebb körben is felhasználható.

8

A tömítőgyűrű alakváltozása

A végleges rögzítéshez és a magasszintű biztonsághoz

A préselési szekvencia során a tömítőgyűrű egy előre meghatározott alakot vesz fel a Geberit Mapress présszerszám présfeje formájának megfelelően. Az eljárás során a gyűrű további energiát vesz fel a végleges és megbízható tömítéshez. Az eredmény pedig a Geberit Mapress préskötésrendszer, mely már 40 éve kifogástalanul működik.

9

Tömítőgyűrű

Az összepréseletlen fittingek észlelése a nyomáspróba során

A tömítőgyűrű a préselésjelzőt további biztonságot eredményező tulajdonsággal ruházza fel. Különleges kontúrjának köszönhetően a préseletlen csatlakozások szivárogni fognak a teszt során. Ez elejét veszi a későbbi problémáknak a normál működés közben.

10

Homogén szerkezet

Termikusan tökéletes hegesztési varrat készítése

A tömítőgyűrű illesztési felületén a tiszta hegesztési varrat biztosítja a rendszer végleges és állandó tömítettségét, valamint a kivételes korrózióállóságot???. A hegesztési varrat meg kell feleljen a Geberit szigorú minőségi követelményeinek. A különleges hőkezelési eljárás biztosítja a homogén anyagszerkezetet, és ezen keresztül az optimális préselési eljárást.