Kis alapterületű fürdőszobák

Kis alapterületű fürdőszoba Smyle mosdószekrénnyel

Akinek nem túl tágas a fürdőszobája, az ismeri a problémát. Egyfelől azt szeretnénk, hogy a fürdőszoba a nyugalom szigete legyen, másfelől viszont kicsi a helyiség alapterülete, kevés a tárolóhely, és korlátozottak a tervezési lehetőségek. Szóval hogyan lehetne egy kicsi, mindössze néhány négyzetméteres fürdőszobát igazi álomfürdővé varázsolni? Jól átgondolt tervezéssel.

Felmérések és tanulmányok is bizonyítják: A fürdőszoba az a hely, ahová az ember pihenés és kikapcsolódás céljából szeretne visszahúzódni. Egy átlagos alapterületű helyiségben azonban erre aligha van lehetőség. Ha ugyanis a fürdőszobában a WC, a mosdó, valamint a zuhanyzó vagy a kád mellett még a dekorációnak vagy a bútoroknak is helyet kell találni, akkor nagyon szűkösnek fogjuk érezni a helyiséget.

A fürdőszoba tervezése még nehezebb ferdetető esetén. Azonban egy kis fürdőszobát is tágassá lehet tenni – akár szerény költségvetéssel is, persze a mini fürdőszoba sohasem fogja megközelíteni a lakberendezési magazinokban látható modern fürdőszobák méreteit és elrendezését.

Kevés hely a fürdőszobában: fontos a megfelelő tervezés és berendezés

Fürdőszoba Selnova Compact mosdókagylóval és fali WC-vel

A fürdőszoba optimális kialakításában sokat segíthetnek a különféle alkalmazások és tervezőeszközök. Jó ötletekkel pedig még egy kis helyiség is tágasabbá és hangulatosabbá varázsolható.

Egy kis fürdőszobából akkor lehet a legtöbbet kihozni, ha minimálisra csökkentjük a tisztán funkcionális elemek számát. Az öblítőtartályt és a szifont érdemes például elrejteni a falsík mögött. Az is segít, ha egy helytakarékos alsószekrény kerül a mosdó alá. Ezzel egyszerre két problémát is megoldunk: A szifon és a vízvezetékek szem elől rejtve maradnak, a mosdó alatt pedig további tárolóhelyet nyerünk a szekrényben.

Másik lehetőségként félmagasságú vagy szobamagasságú szerelőfalakat is választhatunk, amelyek elrejtik a technológiát, hozzájárulva a kis fürdőszoba kényelmes használatához.

Hét tervezési tipp kis fürdőszobákhoz

Helytakarékosan berendezett fürdőszoba Selnova Compact mosdószekrénnyel
  • Egy kis alapterületű fürdőszobában célszerű helytakarékos, tehát kompakt kivitelű, kerámiákat használni. Minél nagyobb az összhang a bútorokkal, annál nyugodtabbnak és harmonikusabbnak tűnik a helyiség.
  • Ha rend van, a helyiség is tágasabbnak tűnik, ezért az okos tárolóhelyekkel rendelkező fürdőszobabútorok ideális megoldást jelentenek kis alapterület esetén. Ilyenkor különösen hasznosak a fiókos rendszerű alsószekrények vagy a sok tárolóhellyel ellátott tükrös szekrények.
  • Egy kis fürdőszobában érdemes nagyméretű csempét választani, hogy kevesebb legyen a fuga. Így a falszerkezet nyugodtabbnak, a fürdőszoba pedig kevésbé szűkösnek tűnik.
  • Külön figyelmet érdemel a megfelelő fürdőszobai világítás. Optimális fényviszonyok esetén még az ablak nélküli fürdőszobák is nagyobbnak, melegebbnek és hívogatóbbnak tűnhetnek.
  • A világos és meleg színek többet hoznak ki egy kis fürdőszobából. Megfelelő világítással kombinálva egy helyiség mindig nagyobbnak tűnik.
  • A sok szabad felület vizuálisan megnöveli a helyiséget. Ezért egy kis alapterületű fürdőszobában érdemes falra szerelhető termékeket választani. A fali WC nemcsak szellősebbé teszi a helyiséget, de könnyebb is tisztítani.
  • Egy kis fürdőszobában célszerű természetes anyagokat, például követ és fát használni, amivel érzékivé és hangulatossá varázsolható a helyiség.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában