Miért ne a fürdőszobában?

A mosógépnek a fürdőszobában a helye? Nem feltétlenül, de elképzelhető, amennyiben néhány szempontot átgondolunk. Akinek családi háza van, az a mosógépet, ezt a meglehetősen funkcionális darabot, gyakran a pincébe száműzi. Öröklakások esetén ez általában nem kívánatos, míg a bérelt lakásoknál a mosókonyha közös használata jár némelykor konfliktussal. Nem számít, hogy miért, bizonyos esetekben a mosógépet a lakótérben kell elhelyezni. Korábban a konyha volt népszerű, ma ezt a szerepet egy külön háztartási helyiség (Svájcban „Réduit”) vagy a fürdőszoba tölti be.

Teremtsen helyet a fürdőszobában a mosógép számára

Teremtsen helyet

Akárhogy is dönt: a helyoptimalizálás időszerűsége elkerülhetetlen. A mosógépnek akkor van létjogosultsága a fürdőszobában, ha minden egyéb napi használati cikk a tükrös szekrényben vagy más szekrényekben könnyen elérhetően elhelyezhető. Hiszen mosás során olyan tevékenység veszi kezdetét, amelynek ott semmi keresnivalója nincs, ráadásul ennek olyan mellékhatásai vannak, mint egy-két további flakon, doboz, illetve a szennyeskosár, amelyeknek szintén helyet kell találni a fürdőszobában úgy, hogy ne legyenek zavaróak. Ezért a káosznak időben véget kell vetni.

Az ideális hely

Mindenekelőtt azt kell tisztázni, hogy mi lehet az ideális hely. A fürdőszobában a szükséges vízcsatlakozások már rendelkezésre állnak. Ezek pedig nyomban be is határolják a mozgásteret: A vízellátáshoz a csatlakozótömlők akár két méter hosszúak is lehetnek - állítja Urs Bohnsack, aki a Geberit termékmenedzsereként jól ismeri a készülékcsatlakozásokat. Ezenfelül a szennyvízcsatlakozást és az elektromos csatlakozást is biztosítani kell. És azután? Itt az ideje a csatlakoztatásnak. “Aki már az építkezés során számolt a lehetőséggel, hogy talán valamikor egy mosógépet fog a fürdőszobában elhelyezni, mert a lakást bérbe lehetne adni, annak egyértelmű előnyei vannak“ - hangsúlyozza Urs Bohnsack. “Ebben az esetben a csatlakozások már elkészíthetők, ami mindenképpen a legtökéletesebb megoldás.“

A vízvezeték-szerelő segít

De mi van akkor, ha erre nem gondoltak? “Mindig lehet improvizálni - véli a szakértő, Urs Bohnsack - de ez a vízkárok kockázatát is növeli, ugyanakkor valamelyest a kényelem is csorbul.“ Ilyenkor azonban segítségül hívható a vízvezeték-szerelő, aki gondoskodik a megbízható utólagos telepítésről. “A mosdószifon lecserélhető egy olyan típusra, amely fix csatlakozással rendelkezik a szennyvízvezetékhez. Továbbá a vízellátáshoz a vízvezeték-szerelő a mosdónál található hidegvíz-csatlakozásba egy könyökelemet szerelhet be, hogy a mosógép vízellátása ezáltal biztonságos legyen“ - magyarázza Urs Bohnsack.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában