Egyéni tervezési tippek a fürdőszobához

Az upcycling jelentése: a régiből csinálj újat. Vajon milyen kiszuperált tárgyainkból készíthetünk egyedi dolgokat, amelyek egyéni jelleget kölcsönöznek a fürdőszobának és emellett még hasznosak is? Van néhány ötletünk.

Speciális WC-papírtartó fából
iCon fürdőszoba törülközőtartóként használt létrával

Nem kell mindig teljes átalakítást végeznünk ahhoz, hogy feldobjunk egy helyiséget. Néha egy-egy apró változtatás is nagy hatással jár. A fürdőszoba néhány szép részletnek, például egy-két új dekorációs elemnek köszönhetően is szinte újjá tud születni.

Az upcycling vagyis az értéknövelő újrahasznosítás lényege, hogy a használhatatlanná vált tárgyakat új funkcióval és esetleg más stílusban új életre keltjük. Egy olyan trendről van szó, amely már több éve folyamatosan inspirálja az emberek kreativitását a négy falon belül. Dohányzóasztalok vagy ágykeretek formájában már az egyszerű EUR-raklapok is sok modern otthon szerves részét képezik.

A kreatív megoldásokból persze a fürdőszoba sem maradhat ki. Egy ötletesen felújított régi létrából például jó törülközőtartó vagy ruhafogas válhat. Egy régi kosár divatos szennyestartóként szolgálhat.

Csináld magad mozgalom a fürdőszobában

Azok a tárgyak, amelyektől nem szívesen válunk meg és amelyek különleges designelemekké alakíthatók, jól elősegítik a fenntarthatóság eszméjének megvalósítását a négy fal között. Egy régi széket például, amelyet már nem tennénk ki az ebédlőbe, shabby chic stílusban felújítva ruhatartóként használhatunk a fürdőszobában. És ha már upcycling: egy kis csiszolópapírral, krétafestékkel és színtelen lakkal vagy faviasszal sok fatárgyat pillanatok alatt újjávarázsolhatunk.

További praktikus upcycling ötletek a fürdőszobában:

  • befőttesüveg, mint szappanadagoló
  • újrafestett gyümölcsös láda, mint törülközőtartó polc
  • az üvegek, dobozok és vödrök divatos tárolódobozként születhetnek újjá
  • üres palackok stb., mint vázák

A kreativitásunknak nincs határa; hátha hamarosan Ön is megtalálja a módját annak, hogy egy kiszuperált régi tárgynak új esélyt adjon a fürdőszobában.

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában