Akadálymentes fürdőszoba tervezéseMegmutatjuk, hogyan csinálja

Mi az az akadálymentes fürdőszoba?

Akadálymentes fürdőszoba mosdótérrel, WC-vel és padlóba süllyesztett zuhanyzóval

Az akadálymentes fürdőszobákban a cél az akadályok elkerülése. Az akadálymentes fürdőszobákat az életkornak megfelelően kell kialakítani úgy, hogy kerekesszékkel vagy mozgássérültek által is használhatók legyenek. Az ilyen fürdőszobákban a testi fogyatékkal élő embereknek továbbra is lehetőségük van arra, hogy önállóan végezzék a testápolással és a személyi higiéniával kapcsolatos tevékenységeket. Az akadálymentes fürdőszoba így nagyobb függetlenséget és jobb életminőséget biztosít.

Az életkornak megfelelő fürdőszobákban elegendő helyről és mozgásszabadságról, jó fényviszonyokról, valamint csúszásmentes padlóburkolatokról kell gondoskodni. Ami a szanitereket illeti, a kényelem és a biztonság érdekében walk-in zuhanyzókat

Az életkor előrehaladtával, betegség esetén vagy baleset után megváltoznak a fürdőszobával szemben támasztott igények. Ha már tervezés során gondol az akadálymentességre, később sok költséget és időt megtakaríthat. Ellenőrzőlistánk segít az életkornak megfelelő vagy mozgássérült fürdőszoba megtervezésében, amely megfelel a modern kor designkövetelményeinek.

Ellenőrzőlista akadálymentesített fürdőszobákhoz:A következő pontokra kell ügyelni