Európa piacvezető vállalataa szanitertermékek területén

A globálisan működő Geberit Csoport az épületgépészeti termékek európai piacvezetőjeként 2024-ben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A Geberit a legtöbb európai országban erős helyi jelenléttel rendelkezik, ezáltal egyedülálló hozzáadott értéket tud nyújtani az épületgépészet és a fürdőszobai kerámiák terén.

A gyártókapacitása 26 gyártóüzemet foglal magában, ebből 4 a tengerentúlon található. A csoport központja a svájci Rapperswil-Jonában található. A Geberit 2023-ban mintegy 50 országban kb. 11.000 munkatárssal 3,1 milliárd svájci frank nettó árbevételt ért el. A Geberit részvényeit a SIX svájci tőzsdén jegyzik, és 2012 óta az SMI (Swiss Market Index, azaz svájci tőzsdeindex) részét képezik.

Fenntarthatóság

Látványos vízesés a zöld tájban (© Geberit)

Világszerte aktív, szanitertechnológiára szakosodott vállalatcsoportként a Geberit vezető szerepet kíván játszani abban, hogy a szaniteripar elmozduljon a fenntarthatóság irányába. Innovatív, kiváló minőségű, valamint tartós szanitertermékeink pozitív hatással vannak az iparágra, a társadalomra és a környezetre.

150 éves a GeberitEgy sikertörténet

Az alapító Gebert család

A Geberit története egyszemélyes vállalkozásként 1874-ben kezdődött a svájci Rapperswil város történelmi központjában. 30 évvel később a cégalapító, Albert Gebert létrehozott egy ólommal bélelt fa öblítőtartályt. A sikertörténet 1952-ben a műanyag öblítőtartály, majd 1964-ben a falsík alatti öblítőtartály feltalálásával folytatódott.

Az egykor kis családi vállalkozás ma már vezető gyártóként van jelen a szanitertermékek európai piacán. Kiváló minőségű és innovatív termékeink folyamatosan új mércét állítanak fel a szanitertechnikai és fürdőszobai megoldások terén – a múltban és a jövőben egyaránt.

Tudjon meg többet vállalatunk történetéről