Fenntarthatóság és a szaniteriparA mi hozzájárulásunk

A Geberit 150 éve azon dolgozik, hogy innovatív szanitertermékekkel javítsa az emberek életminőségét. Tartós, kiváló minőségű termékeinket az ökológiai, társadalmi és gazdasági szempontok figyelembevételével fejlesztjük és gyártjuk.

Több mint 30 éve következetesen hosszú távú szempontok figyelembevételével alakítjuk stratégiánkat – a termékek teljes életciklusa mentén. Ez az elkötelezettség a vállalat sikerének egyik fontos összetevője. Úgy gondoljuk, hogy az erőforrások fenntartható felhasználásához akkor tudunk leginkább hozzájárulni, ha folyamatosan új mércét állítunk fel a termékek minőségével és tartósságával kapcsolatban.

A Geberit termékeit jellemzően több évtizeden keresztül használják. Emellett az alkatrészek hosszú távú rendelkezésre állása és az új termékek visszamenőleges kompatibilitása is nagymértékben hozzájárul a termékek élettartamának növeléséhez. Ezáltal építőipari partnereink számára megkönnyítjük a tanúsított építési projektek során betartandó követelmények hosszú listájának teljesítését.

Áttekintés

Erőforrás-takarékos és tartós termékek

Környezetvédelmi terméknyilatkozatok (EPD)

A környezetvédelmi terméknyilatkozatok (EPD: Environmental Product Declaration) fontos információforrást jelentenek az építtetők, befektetők, üzleti partnerek és más döntéshozók számára. Ezek a dokumentumok az építési termékek ökológiai lábnyomáról nyújtanak tájékoztatást, és részletes életciklus-értékelésen alapulnak.

A Geberit csoport forgalmának 34%-át EPD-vel rendelkező termékek teszik ki, így széles termékválasztékot tudunk kínálni a különféle tanúsítási rendszerek, például Minergie, DGNB, BREEAM vagy LEED szerint épített épületekhez.

Kötelező fenntarthatósági stratégia

A Geberit több mint 30 évvel ezelőtt dolgozta ki első környezetvédelmi stratégiáját, amit konkrét intézkedések követtek. Az évek során ez a stratégia fokozatosan egy átfogó fenntarthatósági stratégiává nőtte ki magát. A stratégia az ENSZ 2030-ig tartó időszakra szóló menetrendje és az ahhoz tartozó 17 fenntartható fejlődési cél alapján készült.

A Geberit számára négy cél különösen fontos. A minden ember számára elérhető biztonságos ivóvíz és alapvető köztisztaság (6. célkitűzés), valamint a fenntartható városok és közösségek (11. célkitűzés). Emellett a saját munkatársak magas színvonalú képzése és továbbképzése, a már az 1950-es években elindított szakemberképzés, valamint a feltörekvő országokban a szakképzés területén való társadalmi elkötelezettségre vonatkozó, nemrég elfogadott stratégia fontos hozzájárulást jelent „az inkluzív, méltányos és minőségi oktatás biztosításához, valamint az élethosszig tartó tanulás lehetőségeinek elősegítéséhez mindenki számára” (4. célkitűzés). Ezen túlmenően a Geberit a CO2-stratégiával, az energetikai tervvel és a termékfejlesztés alapjául szolgáló ökodesign elvvel kíván hozzájárulni a „Sürgős lépések megtétele a klímaváltozás és hatásainak leküzdésére” célkitűzéshez (13. célkitűzés).

Tippek és trükkök a tudatos vízhasználathoz

A vízfogyasztás csökkentése

Víztakarékossági tippek

Egy nő megnyitja a csapot, és ellenőrzi a víz erősségét és hőmérsékletét (© Geberit)
A vízfogyasztás csökkentése a fürdőszobában

A vízzel érdemes körültekintően bánni. Ezzel a hat tippel jelentősen csökkentheti a fürdőszobai vízfogyasztást.

Használjon kevesebb vizet!

Egy személy megnyomja a kis gombot a fehér Sigma30 működtetőlapon
Takarékos vízfelhasználás a WC-öblítéssel

Amikor az otthoni víztakarékosság módjairól esik szó, sokan egyből a zuhanyzásra gondolnak. A vízfogyasztás azonban a WC-öblítéssel is jelentősen csökkenthető.

Kevesebb víz öblítéskor