Nyilatkozatok

Megfelelőségi és teljesítménynyilatkozatok

Bizonyos termékek forgalomba hozatalához a gyártó a jogszabályok értelmében köteles egy megfelelőségi (DoC), illetve egy teljesítménynyilatkozatot (DoP) kiállítani. Ezeket a termékeket a vonatkozó megfelelőségi jelöléssel (pl. CE vagy UKCA) kell ellátni.

A Geberit online katalógusban a termék kiválasztása után a „Dokumentumok” alatt letölthetők a nyilatkozatok.

Online katalógus

Esetleges kérdéseit a következő címre küldheti: sales.hu@geberit.com

Használt elektromos és elektronikus berendezések hulladékkezelése

"Használt elektromos és elektronikus berendezések hulladékkezelése" szimbólum

Az áthúzott kerekes kuka szimbólum azt jelenti, hogy a használt elektromos és elektronikus berendezéseket nem szabad a kommunális hulladékkal együtt kidobni, hanem azokat elkülönítetten kell gyűjteni. A végfelhasználók törvényileg kötelesek arra, hogy a régi készülékeket szakszerű ártalmatlanítás céljából a hulladékgazdálkodási hatóságoknak, a forgalmazóknak vagy a Geberitnek visszaszolgáltassák. Számos elektromos és elektronikus berendezést forgalmazó cég köteles a régi elektromos és elektronikus berendezéseket térítésmentesen visszavenni. A Geberit részére történő visszaküldéshez vegye fel a kapcsolatot az illetékes kereskedővel vagy szervizzel.

Azon használt elemeket és akkumulátorokat, amelyek a régi készülékben - a lámpákhoz hasonlóan - nem elzártan helyezkednek el, illetve a régi készülék károsodása nélkül kivehetők, a hulladékgyűjtő pontra történő leadás előtt a régi készülékből el kell távolítani.

Ha a régi készülékben személyes adatok vannak tárolva, a végfelhasználók felelőssége, hogy azokat a hulladékgyűjtő pontra történő leadás előtt töröljék.

Használt elemek hulladékkezelése

"Használt elemek hulladékkezelése" szimbólum

Az elemeken látható áthúzott kerekes kuka szimbólum azt jelenti, hogy a használt elemeket nem szabad a kommunális hulladékkal együtt kidobni, hanem azokat elkülönítetten kell gyűjteni. A végfelhasználók törvényileg kötelesek arra, hogy a régi elemeket szakszerű ártalmatlanítás céljából a megfelelő gyűjtőpontokon leadják, ideértve elsősorban azokat a kiskereskedelmi üzleteket, amelyekben az elemek térítésmentesen visszaszolgáltathatók.

Az elemek mérgező nehézfémeket tartalmazhatnak. A „Pb” azt jelenti, hogy az elem több mint 0,004 tömegszázalék ólmot tartalmaz. A „Cd” azt jelenti, hogy az elem több mint 0,002 tömegszázalék kadmiumot tartalmaz. A „Hg” azt jelenti, hogy az elem több mint 0,0005 tömegszázalék higanyt tartalmaz.

A használt elemek szabályszerű ártalmatlanításával az értékes erőforrások megóvhatók, valamint az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt negatív hatások is elkerülhetők. Lítiumtartalmú elemek kezelése során a veszélyek kizárása érdekében figyelni kell a meghibásodásra utaló jeleket.