A WC használata, mint tabutéma

A vízöblítéses WC 18. századi feltalálása előtt az emberek a házon kívül ott könnyítettek magukon, ahol éppen jólesett nekik – és tették mindezt bármiféle szégyenérzet vagy gátlás nélkül. A WC-k csak a 20. században kezdtek egyre inkább elterjedni a lakásokban, előtte a magáncélú WC csak egy szűkebb elit kiváltsága volt. Minél inkább magánüggyé vált a WC használata, annál diszkrétebben kezelték a „nagydolgot”. Ez mára odáig fajult, hogy egyesek számára még az is kellemetlen, ha a szupermarketben megvásárolt WC-papírt fel kell tenniük a kasszaszalagra vagy haza kell vinniük a hónuk alatt.

Nő a fürdőszobában

Otthon a legjobb

Túl nagy a félelem, hogy valaki észreveheti a nyomokat vagy megérezheti a kellemetlen szagokat. Így a munkahelyünkön inkább az esti órákig görcsölünk, hogy a négy fal között végezhessük el a dolgunkat. Legalábbis erre az eredményre jutott egy reprezentatív Forsa-felmérés. A válaszadók 69%-a azt mondta, hogy a leginkább otthon szeretnek WC-re járni.* Ez pedig elsősorban a megszokott környezetnek tudható be. Nick Haslam ausztrál pszichológiaprofesszor szerint minden, amit érzünk és gondolunk, közvetlen hatással van a testünkre – így a bélműködésünkre is. És mivel otthon érezzük magunkat a legnagyobb biztonságban és kényelemben, a bélrendszerünk is a négy fal között fog tudni ellazulni, ami pedig a nagydolog előfeltétele.

Éljen a WC!

Megvizsgálta már valaha is alaposabban a WC-t? Aligha. Pedig kár. Egy ilyen mindennapos találmány sokkal nagyobb figyelmet érdemel. Végül is a WC mindennapi társunk és közvetlen hatással van a közérzetünkre. Manapság a hagyományos WC-k mellett olyanok is vannak, amelyek integrált zuhanyfunkcióval és szagelszívással rendelkeznek. Ezzel a tisztaság és a jó közérzet új dimenziói nyílnak meg előttünk a WC használatát követően.

* A Geberit megbízásából készült Forsa-felmérés eredménye a német emberek WC-használati szokásairól.

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában