Fürdőszoba a tető alatt

A ferde falú helyiségek ugyan általában valamivel több tervezést igényelnek, ennek ellenére a tetőtérben is ki lehet alakítani egy álomfürdőt. A trükk az, hogy tervezéskor stíluselemként kell tekinteni a ferdetetőre, az esetleges helyhiányt pedig praktikus tárolási lehetőséget nyújtó helytakarékos megoldásokkal, valamint kifinomult szanitertechnológiával kell ellensúlyozni.

A jó tervezés fél siker

A tetőtéri fürdőszoba tervezésekor mindig előre fel kell tennünk a következő kérdéseket:

  • Milyen magasságkülönbségek vannak a fürdőszobában?
  • Hová lehet betervezni a WC-t, zuhanyzót és mosdót?
  • Hogyan lehet a lehető legjobban kihasználni a rendelkezésre álló helyet és milyen kiegészítő felszerelésre van szükségünk?
  • Van olyan előnyös tulajdonsága a helyiségnek, amelyet jól ki lehet hangsúlyozni?
  • Vannak olyan tetőgerendák vagy tartóoszlopok, amelyek magukhoz vonzzák a tekintetet?

Felújítási példa: tetőtér művelet

A képeken látható, 1953-ban épült családi ház ideális kisgyermekes családok számára. Néhány évig a tetőtér a leválasztott 1,5 négyzetméteres WC-vel együtt kiváló játékparadicsom volt a gyerekek számára, most viszont már az egész családot ki kell szolgálnia. A fürdőszoba felújításakor a Geberit füdőszobai termékcsaládjai jásszák a főszerepet, amelyek alsószekrényei rengeteg tárolóhelyet kínálnak. A Monolith szaniterszerelő modullal beépített WC szintén nagyon praktikus és mindenekelőtt helytakarékos megoldás, komfortérzetünkről pedig higiénikus zuhanyfunkció gondoskodhat.

Amire a fürdőszoba felújításakor külön figyeltek:

Színválasztás: színválasztáskor a világos színeket, például fehéret vagy a szürke különféle árnyalatait részesítették előnyben. Általánosságban kijelenthető, hogy a sötét színek nyomasztó légkört teremtenek, ami miatt egy alacsony vagy kicsi fürdőszoba még szűkebbnek tűnik.

Csempeválasztás: kis fürdőszobák esetében minél nagyobbak a csempék, annál jobb – ha ugyanis kevesebb a fuga, a padló és a fal letisztultnak és nagyobbnak tűnik. Aki egyálltalán nem szeretne fugát a fürdőszobában, annak célszerű modern dekorpaneleket vagy víztaszító betonfestéket használnia.

A letisztult megjelenés egyszerű kialakítású, könnyen tisztítható felületekkel érhető el, amelyek elegáns megjelenést nyújtanak, pihentetőleg hatnak és nagyobbítják a teret. Ha pedig arra is ügyelünk, hogy a fürdőszobában legyen elegendő tárolóhely, akkor garantált a kellemes hangulat.

A fény növeli a teret: mindig a nappali fény a legjobb választás. A természetes fény kiegészítéseként – vagy ha nincs ablak – a funkcionális fényforrások és a dekoratív fényeffektusok csodára képesek. A megfelelő fény növeli a teret; ezért érdemes összeállítani egy saját világítási koncepciót.

Megfelelő berendezés és szanitertechnológia: egy ferdetetős fürdőszobában a kerámia és a bútorok megválasztása és elhelyezése jelenti a legnagyobb kihívást. Ilyenkor az a legjobb, ha tanácsot kérünk egy szakembertől, mert ő tudja a legjobban, hogy milyen helytakarékos és intelligens rendszerek állnak rendelkezésre a fürdőszoba esetében.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában