Kapaszkodó a WC-nél Ott van, amikor szükség van rá

A WC-nél lévő kapaszkodó nem csak fizikai korlátozottság esetén mondható különösen hasznosnak. Többnyire mégis inkább a visszataszító kiegészítőkhöz sorolják, ezért csak nagyon kevés privát fürdőszobában találkozhatunk vele. Ez a hozzáállás akkor változik meg hirtelen, amikor egy ilyen kapaszkodó használatára rászorulunk, hogy megtartsuk vagy felhúzzuk magunkat. Bár ehhez idősebbnek sem kell lenni - általában egy bokaficam is elég.

A WC-nél lévő kapaszkodóknak stabilaknak kell lenniük

A jó tervezés pénzmegtakarítást jelent

Aki azt gondolja, hogy a kapaszkodókat csak úgy gyorsan fel lehet oldalra szerelni, az téved. Ha az építkezés során nem gondoltak arra, hogy egy fix rögzítési lehetőséget telepítsenek az előtétfal mögé, akkor a számítások bizony meghiúsulnak. A szerelőelemek például nemcsak a kerámiák megtartására alkalmasak, a megfelelő szerelőlapokkal együtt a kellő stabilitást is biztosítják a kapaszkodók rögzítéséhez. Tehát a jó rögzítés mindennek az alfája és omegája, hiszen a kapaszkodóknak képesnek kell lenniük akár 100 kilogrammos teher rövid ideig történő megtartására is, ha teljes testsúllyal rátámaszkodnak.

A megfelelő szerelési rendszer sok mindent megkönnyít

A fürdőszoba kivitelezésénél a szerelőlapokkal járó többletköltségek csak néhány száz eurót tesznek ki - egy abszolút vállalható befektetés. Ha ezek a lapok az adott helyen hiányoznak, az egyszerű kapaszkodók utólagos beépítése általában időigényes és költséges. A csempék és a mögöttük elhelyezkedő gipszkartonlapok önmagukban nem kínálnak kellően stabil rögzítési lehetőséget a kapaszkodóknak, ezáltal nem képesek a fürdőszoba használóinak biztonságos megtartására. Röviden összefoglalva: a megfelelő szerelőelem kiválasztásával a problémamentes utólagos felszerelés egy későbbi időpontban, jelentős kiadások nélkül és kevés erőfeszítéssel bármikor megvalósítható.

Annak érdekében, hogy az Ön számára megfelelő megoldás megtalálható legyen, azt javasoljuk, hogy még idejében egyeztessen saját vízvezeték-szerelőjével.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában