Geberit PE SuperTubeA helytakarékos rendszer

Toronyházak hidraulikusan optimalizált vízelvezetése

A Geberit PE SuperTube technológia a rendszerelemek tökéletes összjátékán alapul, ami különösen helytakarékos szennyvízelvezető rendszer létesítését teszi lehetővé toronyházakban. A SuperTube-bal nem szükséges párhuzamosan futó szellőzővezetékek beépítése, több helyet biztosítva ezzel a lakóterület, illetve a hasznos alapterület számára. A kivétel nélkül kisebbre méretezett csővezetékek kisebb vezetékaknák használatát engedik meg. A vízszintes csővezetékek hat méter hosszúságig bezárólag lejtés nélkül is fektethetők, aminek köszönhetően még több hely takarítható meg.

  • Több hely a lakóterület, illetve a hasznos alapterület számára
  • Egyszerű tervezés és gyors telepítés
  • Kisebb és állandó d110-es csőátmérő
  • 12 l/s-os maximális lefolyási teljesítmény
  • További szellőzővezetékekre nincs szükség
  • Vízszintes csővezetékek lejtés nélkül (legfeljebb 6 m-ig)

Helytakarékos telepítés

Helytakarékosság a d110-es csőátmérővel, további szellőzővezetékek nélkül, valamint a vízszintes csővezetékek lejtése nélkül, maximum 6 méterig.
Egy hagyományos szennyvízvezeték d160-as és d90-es csőmérettel.

Az összehasonlítás jól szemlélteti a különbséget:

A Geberit PE SuperTube-bal (bal oldali ábra) a lefolyási teljesítmény 12 l/s. Ez a technológia d110-es csőmérettel rendelkező, egyenletes szennyvízvezetékek használatát teszi lehetővé. Ugyanakkor szellőzővezeték alkalmazására nincs szükség. Ezenfelül a vízszintes vezetékek fektetése legfeljebb hat méteres hosszúságig lejtés nélkül megvalósítható.

Egy hagyományos szennyvízvezeték (jobb oldali ábra) d160-as csőmérettel és egy kiegészítő d90-es szellőzővezetékkel 12,4 l/s-os lefolyási teljesítményt ér el.

A tökéletes összjáték

A lefolyó víz a Geberit PE Sovent idomban forgómozgást végez.

Folyamatos levegőoszlop Geberit SuperTube-bal
Kérjük, válasszon egy információs pontot a képen!

Három idom okozza a lényeges különbséget

Geberit PE Sovent d110 idom

Geberit PE Sovent d110 idom

A termék optimális geometriájának köszönhetően a Geberit PE Sovent idom az ejtővezetékbe irányítja a vizet, azt forgómozgásba hozza, majd így a csőfalhoz nyomja. Az ezáltal létrejövő gyűrűs áramlás belül egy stabil, folyamatos levegőoszlop képződését eredményezi, ami 12 l/s-os vízelvezetési kapacitást tesz lehetővé.

Geberit PE BottomTurn csőív d110

Geberit PE BottomTurn csőív

A Geberit PE BottomTurn csőívvel az irányváltáskor képződő vízfal megnyílik, és a gyűrűs áramlást a levegőoszlop megszakítása nélkül réteges áramlásba vezeti át. A hagyományos megoldásokkal összehasonlítva ez az átirányítás jelentősen alacsonyabb impulzusvesztést okoz.

Geberit PE BackFlip csőív d110

Geberit PE BackFlip csőív

A tengelye körül megcsavarodó Geberit PE BackFlip csőív a réteges áramlásban odafolyó vizet örvénylő mozgásba hozza úgy, hogy az a függőleges csővezetékben rotáló mozgású gyűrűs áramlásban folyik le. A belső levegőoszlop az ejtővezeték további szakaszában megmarad.

Videók

A Geberit SuperTube röviden összefoglalva

Fedezze fel a Geberit SuperTube összes részletét.

Hidraulikai szakértelem a Geberitnél

Helymegtakarítás magas épületekben - tekintse meg a Geberit SuperTube történetét.

További információk a Geberit PE SuperTube-róla Termékkatalógusban