Geberit Connect Csupán beállítás kérdése

A Geberit Connect egy jövőbe mutató platform a szaniterberendezések hálózatba kapcsolásához, amely lehetőséget nyújt a szaniterlétesítmények teljes körű és gazdaságos üzemeltetésére. A hálózattá alakított rendszerbe számos Geberit terméket lehet integrálni. Így pedig, akár épületautomatizálási rendszerhez is csatlakoztatható, vagy a Geberit Gateway segítségével központilag vezérelhető.

Meggyőző érvek a Geberit Connect mellett Az Ön előnyei

Ideális csatlakozás

A Geberit Connect segítségével a szaniterhelyiségek az épületautomatizálási rendszerhez csatlakoztathatók.

Csatlakozás a jövőhöz

A hálózatba kapcsolás rugalmasan tervezhető. Lehetővé válik a végberendezések utólagos beépítése és a készülékek hálózatának későbbi bővítése.

Hosszú rendelkezésre állás

A pótalkatrészek minőségének és hosszú távú rendelkezésre állásának köszönhetően a rendszer hosszú ideig használható.

Átfogó rendszer

Minden rendszerelem egyetlen forrásból származik, és a meglévő szabványokra támaszkodik. A rendszer termékei tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Könnyű megvalósítás

A Geberit Control alkalmazás megkönnyíti az üzembe helyezést és az üzemeltetést a létesítménygazdálkodási szakemberek, a szerviztechnikusok és az épületgépészek számára.

Új épületek építése és felújítások esetén

A szaniterhelyiségeket új épületek esetén a GEBUS, felújított épületek esetén pedig Bluetooth® segítségével lehet hálózatba kapcsolni.

Biztonság

A Geberit Gateway és a végberendezések jelszavas védelmének köszönhetően csak az arra jogosult felhasználók férhetnek hozzá a berendezésekhez.

Egyszerű beszerelés

A hálózatba kapcsoláshoz szükséges komponensek teljes mértékben kompatibilisek a Geberit rendszermegoldásaival, így könnyen, biztonságosan és gyorsan telepíthetők.

Számos alkalmazási lehetőség

Egy nem lakóépületben található szaniterhelyiség hálózatba kapcsolása.
 • Létesítménygazdálkodás: Az átláthatósággal a folyamatok egyszerűsíthetők és az üzemeltetési költségek csökkenthetők.
 • Ivóvíz-higiénia: A Geberit higiéniai rendszerrel történő hálózatba kapcsolás a lefolyók és erőforrások optimalizálásához vezet.

Jó tudni, mi is folyik Előnyök egy pillantásra

 • Remek összeköthetőség: A Geberit Connect segítségével a szaniterhelyiségek mostantól az épületautomatizálási rendszerrel is összeköthetők.
 • Kapcsolódás a jövőhöz: A hálózatba kapcsolás rugalmasan tervezhető. A Geberit higiéniai rendszert új épületekhez és felújításokhoz egyaránt kifejlesztették. A végberendezések utólagos felszerelése, valamint az eszköztérkép jövőbeli bővítése úgyszintén lehetséges.
 • Hosszú távú elérhetőség: A Geberit termékek minőségének és a pótalkatrészek hosszan tartó beszerezhetőségének köszönhetően a rendszer hosszú ideig használható.
 • Átfogó rendszer: A rendszer minden alkotóeleme egyetlen forrásból származik és a meglévő szabványokra támaszkodik. A rendszer termékei egymással összehangoltak.
 • Egyszerű megvalósítás: A Geberit Control alkalmazás a létesítményvezetők, szerviztechnikusok és vízvezeték-szerelők számára megkönnyíti az üzembe helyezést és az üzemeltetést.
 • Biztonság: A Geberit Gateway és a végberendezések jelszavas védelme révén csak az arra jogosult felhasználók férhetnek hozzá az eszközökhöz.

Kapcsolódás az épületautomatizálási rendszerhez

Geberit Connect az épületautomatizálási rendszerhez való kapcsolódásért

Átlátható és biztonságos

A Geberit Connect optimálisan megfelel a központi, átlátható és biztonságos épületirányítás követelményeinek. Az épületautomatizálási rendszerbe való integráláshoz a Geberit Gateway és az összes végberendezés számára adatpontok állnak rendelkezésre. Az adatok kiértékelése és a funkciók vezérlése közvetlenül a rendszeren keresztül programozott.

Helyi hálózat (LAN), Geberit Connect

Helyi hálózat (LAN)

A helyi hálózaton keresztül egy vagy több Gateway integrálható egy épületautomatizálási rendszerbe.

BACnet objektumok

A Geberit Gateway az épületautomatizálási hálózat interfésze, amely a BACnet objektumokat valamennyi bekötött vezérlés számára elérhetővé teszi. A szükséges hálózati beállításokat a Geberit Control App segítségével lehet elvégezni.

A Geberit BACnet-objektumai BTL-tanúsítvánnyal rendelkeznek

A BACnet az ASHRAE bejegyzett védjegye. Az ASHRAE nem támogatja, hagyja jóvá és nem teszteli a termékeket az ASHRAE szabványoknak való megfelelés szempontjából. A felsorolt ​​termékeknek az ASHRAE 135 szabvány követelményeinek való megfeleléséért a BACnet International felel. A BTL logó a BACnet International bejegyzett védjegye.

A BACnet-objektumok zökkenőmentes épületautomatizálási integrálása érdekében fontos, hogy a BACnet objektumok megfeleljenek az általános szabványoknak. A BACnet Testing Labatories (BTL) az iparági szabványos tesztcsomaggal összhangban teszteli a megfelelőséget és az átjárhatóságot. ​

A BTL-tanúsított termékek használatával minimalizálható az épületautomatizálási rendszerbe való integrálás ideje és költsége. Ezenkívül szilárd alapot nyújtanak a későbbi rendszerfejlesztésekhez és -bővítésekhez.

A Geberit Gateway BACnet-interfészét a BTL tanúsította.

Link a Geberit Gatewayhez a tesztelt termékek BTL-listáján (angol nyelvű oldal)

BACnet-objektumok az épületautomatizálási rendszerbe történő integráláshoz

A BACnet™ az ASHRAE védjegye.

A BACnet/IP segítségével történő épületautomatizálási integráláshoz EDE-fájlra (Engineering Data Exchange) van szükség. Az EDE-fájl tartalmazza a Geberit Gateway összes BACnet-objektumát és a hozzárendelt végberendezéseket zónák szerint csoportosítva. Az EDE-fájl üzembe helyezés után generálódik, és a Geberit Control App és a Geberit Gateway segítségével lehet letölteni CSV-formátumban.

A következő táblázatok arról adnak áttekintést, hogy az EDE-fájlban végberendezésenként milyen BACnet-objektumok állnak rendelkezésre. Részletesebb leírás a rendszerkézikönyvben található, amely az objektumok nevét, típusát és példányát is tartalmazza.

Hálózatba kapcsolt végberendezések BACnet-objektumai Áttekintés

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

Rendszerelemek a hálózatba kapcsoláshoz

További teendők egy szaniterhelyiség hálózatba kapcsolásához Egy kis extra erőfeszítés a jobb jövőért

Geberit Connect rendszerkézikönyv Minden információ a hálózatba kapcsolásról

Geberit Connect rendszerkézikönyv

A rendszerkézikönyv az összes Geberit Connect-kompatibilis készülék hálózatba kapcsolását ismerteti. A rendszerkézikönyvben a következő fejezetek találhatók:​

 • Rendszer áttekintése​
 • Rendszerelemek​
 • Tervezés: tervezési szabályok, zónabeosztás, végberendezések csatlakoztatása és gyakorlati példák​
 • Üzembe helyezés: folyamat, eszközök csatlakoztatása, üzembe helyezés befejezése​
 • Üzemeltetés: a készülékek kezelése, firmware-frissítések elvégzése, készülékek karbantartása
 • Hulladékkezelés