A gördülékeny böngészés érdekében oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön hozzájárul, hogy eszközén cookie-kat tároljunk. További információ adatvédelmi nyilatkozatunkban található.

Ok
Geberit Magyarország

Geberit DuoFresh

Beépített SZAGELSZíVÁS

Friss levegő gombnyomásra

 • AquaClean Sela Geberit DuoFresh szerelőelemmel, Sigma40-es nyomólappal

Az új Geberit DuoFresh belsőkeringtetésű szagelszívó rendszer újfajta frissességet kölcsönöz a fürdőszobának. Az ezt biztosító technológia a fal mögött rejtőzik. A Geberit DuoFresh innovációja abban áll, hogy a kellemetlen szagok közvetlenül a WC-kerámiából kerülnek eltávolításra. A beszívott levegő megtisztítása egy, a falsík alatti öblítőtartályba integrált aktívszén-szűrő segítségével történik, ami aztán működtetőlap oldalain levő légréseken át visszajut a fürdőszoba légterébe. Ennek a technológiának köszönhetően a Geberit DuoFresh attól függetlenül működik, hogy a helyiségben alkalmaznak -e szellőztetést vagy külsőlevegő-bevezetést. Ezek a DuoFresh rendszer használatával szükségtelenné válnak.

Jól ismert alkotóelemek - korszerű beszerelés

A Geberit DuoFresh rendszerhez egy speciális WC-szerelőelem (111.370.00.5), valamint a beépített szagelszívó egységgel és aktívszén-szűrővel ellátott Sigma40 működtetőlap (115.600.xx.1) szükséges. A DuoFresh WC-szerelőelem a Geberit Duofix kínálatában található. Ennek a WC-szerelőelemnek a beépítésével felkészülhet a jövőre - a Sigma40-től eltérő, más Sigma működtetőlap felszerelésével a WC-öblítés működtethető, amennyiben a szagelszívási lehetőséget csak a későbbiekben akarják kialakítani. A rendszer szagelszívóssá tétele a Sigma40 működtetőlap utólagos felszerelésével bármikor lehetséges.

A Geberit DuoFresh-sel minden olyan szerelvény, ami a WC környezetében a friss levegő biztosításához szükséges, egyszerűen a fal mögött bújik meg. A Geberit DuoFresh központi eleme a speciális WC-szerelőelem a gyárilag felszerelt elszívócsővel, ami a kellemetlen szagokat - a Sigma40 működtetőlap tetején található kapcsológomb megnyomásakor - közvetlenül a WC-kerámiából szívja el, így azok nem is jutnak ki a kerámiából a helyiségbe. Egy Geberit DuoFresh szagelszívással ellátott öblítőtartály beépítése az elektromos csatlakozás kialakításán kívül semmilyen további tervezési és kivitelezési intézkedéseket nem igényel.

 • Sigma40, Geberit DuoFresh

Az esztétikus Sigma40 működtetőlap egyszerű és gyors hozzáférést tesz lehetővé a Geberit DuoFresh kulcsponti eleméhez - az integrált szagelszívó berendezéshez. A működtetőlapon elhelyezett kapcsoló indítja a szagelszívást. A levegőt az aktívszén-szűrőn keresztül tisztítja meg, ami utána visszaáramlik a helyiségbe. Az energiatakarékos szagelszívó gombnyomásra lép működésbe, és 10 perc elteltével automatikusan kikapcsol. Ugyanakkor manuálisan is kikapcsolható. A szagelszívó egység, a cserélhető aktívszén-szűrő és a vízkezelő tabletta bedobónyílása diszkréten a működtetőlap mögött rejtőzik.

A szemet gyönyörködtető Sigma40 működtetőlap ötféle változatban szerepel a Geberit kínálatában. Műanyagból fehér és fekete , üvegből pedig fehér, fekete és umbra barna színben kapható.

Karbantartási munkákhoz, szűrőcseréhez vagy a vízkezelő tabletta behelyezéséhez a működtetőlap egy kézmozdulattal előre hajtható, szabad utat engedve Geberit DuoFresh központi eleméhez, a cserélhető aktívszén-szűrőhöz és a vízkezelő tabletta bedobónyílásához.

Bedobónyílás a vízkezelő tabletta számára

 • Geberit Sigma 40, DuoFresh

A vízkezelő tabletta tartályba juttatására szolgáló bedobónyílást a Geberit Sigma40 működtetőlap szállítási csomagolása már tartalmazza. A felhasználó így a falsík alatti öblítőtartályba könnyedén és biztonságosan helyezheti be a vízkezelő tablettát, így minden egyes öblítéssel nagyobb frissességről és higiéniáról gondoskodhatnak a fürdőszobában.

Szagelszívás - oly egyszerű, mint az öblítés

 • DuoFresh, Sigma, szagelszívás
 • Szagelszívás egyenesen onnan, ahol a kellemetlen szag keletkezik
 • A szagelszívás a DuoFresh WC-szerelőelem és a Sigma40 speciális működtetőlap együttes alkalmazásával működtethető
 • A szagelszívás a Sigma40 működtetőlap felső részén gombnyomással aktiválható
 • A levegő alapos megtisztítása az aktívszén-szűrőn keresztül valósul meg
 • A megtisztított levegőt egy csendes ventilátor juttatja újra vissza a helyiségbe
 • Az aktívszén-szűrő és a vízkezelő tabletta bedobónyílása egyaránt kényelmesen hozzáférhetők

Kivitelezők számára egyszerű a beszerelés

 • Geberit DuoFresh
 • Geberit DuoFresh
 • Sigma40 nyomólap
  Sigma40 nyomólap

Szagelszívás és higiénia egy rendszerrel
A Geberit DuoFresh-hez egy speciális, elszívócsővel rendelkező WC-szerelőelem szükséges. A szűrővel ellátott szagelszívó egység a Sigma40 működtetőlap szállítási csomagolásában megtalálható. A megfelelő WC-elem telepítésével a felszereltség utólagos módosítása bármikor lehetséges.

Részletek a Geberit Duofresh szerelőelemről az online katalógusban

Részletek a Sigma40 működtetőlapról az online katalógusban

A Sigma40 működtetőlapot Online bemutatótermünkben tekintheti meg

Szerkezetépítés
Beszerelésnél ugyanazt az eljárási módot kövesse, mint a Geberit Duofix WC-elemek telepítése esetén. Kösse be a szennyvíz- és öblítővíz-csatlakozásokat! Alakítsa ki az áramellátást a WC-szerelőelemhez!

Csempézés
A szerelőelem elburkolása és a csempézés után a Geberit Sigma40 működtetőlap a teljes funkcionális egységgel együtt felszerelhető.

Előregyártás
Helyezze üzembe az öblítőtartályt úgy, ahogy mindig is szokta!
Ezután helyezze be a mellékelt szagelszívó egységet, és csatlakoztassa az áramellátást. Szerelje fel a Sigma40 működtetőlapot, és helyezze be a szűrőt! A Geberit DuoFresh már készen is áll a használatra.