Geberit Silent-Pro SuperTubeVízelvezetés megkerülő csövek vagy lejtők nélkül

Kevesebb lefolyó – több lehetőség

Többcsaládos ház
Teraszos ház

Az új Geberit Silent-Pro SuperTube szerelvények teret és új lehetőségeket teremtenek a többszintes épületek tervezésében és kivitelezésében. A nagymértékben hangszigetelt Geberit Silent-Pro vízelvezető rendszer és a SuperTube technológia kombinációja leegyszerűsíti a lefolyócsöveket még a magasabb épületekben is:

  • Többszintes házak vízelvezetése tiltott csatlakozási zónák nélkül
  • A vízszintes csövek d110-es hosszúsággal akár 6 méterig, vagy d90-es hosszúsággal akár 4 méterig lejtés nélkül is lefektethetőek
  • Nincs többé szükség áthidaló csövekre
  • Nagyobb épületkihasználás a nagyobb szennyvízkapacitásnak köszönhetően

Tervezés kompromisszumok nélkülAz Ön előnyeinek

Egyszerűsített lefolyócső

A bypass eltávolítása lehetővé teszi a vízelvezető rendszer kötegének áramvonalasítását.

Több hely

A vízszintes csövek felszerelése legfeljebb 6 mm-es lejtést tesz lehetővé.

Nagyobb ürítési kapacitás

A Geberit Silent-Pro SuperTube leágazó szerelvények 15%-kal nagyobb ürítési kapacitást érnek el, mint a hagyományos vízelvezető rendszerek

Irányváltó hajlítás a mennyezet közelében

Az alagsorokban vagy a mélygarázsokban a helyiségmagasság teljes mértékben kihasználható, mivel az irányváltó kanyar a mennyezethez közel vezethető, és legfeljebb 6 méteres hosszig nincs szükség lejtésre.

Szabályozott lefolyók a vízelvezető rendszerben

Három kifinomult formázott alkatrész eredménye a SuperTube elvén alapuló, hidraulikailag optimalizált szennyvízelvezető rendszer, amely a teljes vízelvezető rendszerben folyamatos légoszlopot tartalmaz. Ez biztosítja a szennyvízcső folyamatos szellőzését - kerülőcső nélkül.

A Geberit Silent-Pro SuperTube vízelvezető rendszer zökkenőmentes működését a TÜV Rheinland független vizsgálóintézet is megerősítette.

A Geberit Silent-Pro SuperTube elemei

Geberit Silent Pro

Geberit Silent-Pro SuperTube rövidenA szennyvízelvezető rendszer működése

A hagyományos szennyvízrendszerek csatlakozásmentes zónákat igényelnek. A szennyvízcsöveket bybass csövek segítségével szellőztetik, és 45°-os kanyarok vezetik el a szennyvizet. A vízszintes csövekben a szennyvízcsőnek lejtővel kell rendelkeznie. Mindezek a követelmények helyveszteséghez és ezáltal a hasznos terület csökkenéséhez vezetnek.

A Geberit Silent-Pro SuperTube segítségével a rendelkezésre álló hely optimálisan kihasználható. A teljes szennyvízrendszerben lévő folyamatos légoszlop szellőzteti a szennyvízcsövet. A házi szennyvízelvezetés tiltott csatlakozási zónái és kerülőcsövei megszűnnek. A Geberit Silent-Pro SuperTube-csővel tervezett vízszintes csöveknek nem kell lejtővel rendelkezniük a szennyvízvezetékben, d110 átmérő esetén akár 6 méterig, d90 átmérő esetén akár 4 méterig.

A Geberit Silent-Pro SuperTube-nak köszönhetően többé nincsenek a hagyományos vízelvezető rendszerekkel kapcsolatos korlátozások.

Tervezés a Geberit Silent-Pro SuperTube segítségévelTervezés egyszerűen

Geberit Silent-Pro Supertube telepítése

A Geberit Silent-Pro SuperTube vízelvezető rendszer tervezéséhez a Geberit BIM Plug-in áll rendelkezésre. Ezekkel a tervezőeszközökkel a szennyvízelvezető rendszer gyorsan és hibamentesen modellezhető és validálható. A Geberit Silent-Pro SuperTube a teljes lefolyócsőre vonatkozóan egyértelmű tervezési szabályokat követ. A szennyvízelvezető rendszerekre általánosan érvényes szabályokon túlmenően két pontot kell figyelembe venni:

  • Geberit Silent-Pro Crave idomokat ott kell megtervezni, ahol korábban az ívidomokat tervezték a rendszerbe.
  • A Geberit Silent-Pro SuperTube megfelelő tervezési szabályait kell betartani a lefolyócső vízszintes gyűjtőcsőbe való átvezetésekor vagy az elágazás beépítésekor.

Ellenkező esetben a csatlakozó csöveket és gyűjtőcsöveket a helyi szabvány vagy a DIN EN 12056-2:2001-01 szerint kell megtervezni. A szennyvízvezetékek tervezése még soha nem volt ilyen egyszerű!

Tesztelt és ellenőrzött tulajdonságok a megbízható tervezési folyamat érdekében

Tesztelt működés és hidraulikai teljesítmény

TÜV Rheinland LGA Products Németország. A rendszert a DIN EN 12056-2 szabványnak megfelelően a hagyományos vízelvezető rendszerekkel összehasonlítva vizsgálták.

Magas szintű hangszigetelés

Ugyanazok a hangszigetelési tulajdonságok, mint a Geberit Silent-Pro. (A Fraunhofer Épületfizikai Intézet IBP (Németország) vizsgálati jelentése az "akusztikai viselkedésről" a DIN 4109 és a DIN EN 14366 szabvány szerint).

Ellenőrzött tűzvédelem

Tűzvédelmi minősítési jelentés az EN 13501-2 szabvány szerint a Geberit Rohrschott90 Plus EN és a Geberit Silent-Pro BottomTurn esetében.

Változó tervezési eszközök

A Geberit BIM Plug-in és a Geberit ProPlanner mellett más külső szolgáltatók: Linear, Dendrit és Trimble.

Tervezési eszközökGeberit Silent-Pro SuperTube számára

BIM plug-in négyzetes fürdőszoba építési terület koncepcióval a háttérben

Geberit BIM plug-in

Az épületgépészeti tervezési folyamat támogatására a Geberit a hagyományos CAD-adatokon kívül gyártóspecifikus BIM adatokat is kínál. Az adatok paraméteres 3D modellekből állnak, amelyek az adott cikkre jellemző metainformációkat tartalmaznak. Ezzel a kombinációval a Geberit termékek átfogó módon tervezhetők az Autodesk® Revit® tervezőszoftverben, a virtuális építési modelltől a részletes anyaglistáig.

További információ a Geberit BIM-ről

Geberit Silent-Pro SuperTubeTermékadatok, BIM tartalom és egyebek

Hasonló termékek keresése