A fürdőszobaajtó

Az európai lakások fürdőszobájának átlagos alapterülete 4 és 7 négyzetméter közötti. A vendég WC-k ettől lényegesen kisebbek. Ilyen kevés hely esetén sokat számít, ha nyerünk egy kis teret, ezért a tervezés során az ajtót is figyelembe kell venni.

Befelé nyíló fürdőszobaajtó
Kifelé nyíló fürdőszobaajtó
A kifelé nyíló ajtóval több hely érhető el a fürdőszobában

Jelentős helymegtakarítás

Sok esetben a fürdőszoba ajtajának optimális elhelyezésével és kialakításával lehet felszabadítani a legtöbb területet. Ideális esetben a fürdőszoba ajtaja 90 centiméter széles és lehetőleg ne kérjünk hozzá küszöböt. Így, ha neadjisten valamikor kerekesszékbe kényszerülünk, a fürdőszoba továbbra is megközelíthető lesz. Ha az ajtó befelé nyílik, akkor kinyitáskor és bezáráskor majdnem egy négyzetméter helyet foglal el. Ezt a területet rögtön megnyerjük, ha a tervezés során az ajtót megpróbáljuk úgy elhelyezni, hogy az kifelé nyíljon. Ha erre nincs lehetőség, a tolóajtó lehet a megfelelő megoldás.

Biztonsági szempont

De a kifelé nyíló fürdőszobaajtónak más előnyei is vannak. Itt van például a biztonsági szempont: ha a fürdőszobában megcsúszunk és a fejünket beütjük valahová, akkor előfordulhat, hogy mozgásképtelenné válunk vagy elveszítjük az eszméletünket. Ha ilyenkor valaki a segítségünkre siet, a befelé nyíló ajtót nem fogja tudni kinyitni, hiszen eltorlaszoljuk az útját. Ha viszont az ajtó kifelé nyílik, akkor gyorsan segíteni lehet a bajba jutott személynek. Fontos, hogy az ajtót olyan zárral szereljük fel, amely vészhelyzetben kívülről is nyitható.

Nagyobb kényelem

A kifelé nyíló ajtó további előnye, hogy könnyebben tisztítható. A fürdőszoba tisztításakor ugyanis az ajtó nincs útban, így az összes fal és padlófelület szabadon hozzáférhető. Végül ejtsünk szót az ajtó minőségéről: a fürdőszoba egy intim hely. Minél kevesebb hang jut ki innen, bent annál komfortosabban érezzük magunkat. Ezért érdemes jó minőségű ajtót választani.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában