Fájdalmas eset

Csúszásveszély a fürdőszobában – minden az anyagválasztáson múlik

Kimerítő munkanap áll Stefan mögött. Alig várja, hogy elmenjen kocogni. Kimerülten, de endorfinokkal tele kezd neki a testmozgás utáni zuhanyzásnak.

Vigyázat, csúszásveszély!

Már csak gyorsan meg kell mosnia a fogát, és semmi nem állhat a hangulatos esti tévézés útjába. De hoppá! Stefan hirtelen megcsúszik és elterül a padlón – olyan gyorsan történt minden, hogy fel sem fogja a dolgot. De szerencséje van a szerencsétlenségben. Néhány kék folttal megússza az esést. Stefan fájdalmas tapasztalattal lett gazdagabb, de rosszabbul is alakulhatott volna a dolog, mint azt a Németországban, Ausztriában és Svájcban készült felmérések mutatják. Ezekben az országokban a lakásban történő esések vezetik a baleseti statisztikákat.

Cél a kockázat minimalizálása

Különösen a zuhanyzóban nagy az esélye annak, hogy a nedves felületen megcsússzunk vagy elessünk. A kockázat azonban a megfelelő anyagválasztással vagy néhány fürdőszobai kiegészítővel minimálisra csökkenthető:

  • Házépítéskor vagy fürdőszoba felújításakor érdemes alaposan átgondolni az anyagválasztást. Az ásványi anyagokból készült csempék vagy zuhanyfelületek (pl. Setaplano) kifejezetten csúszásgátló hatással rendelkeznek.
  • Csúszásgátló kezeléssel a csúszós felületű szerkezetek is biztonságosabbá tehetők. Ennek során ugyanis nő a felületi érdesség és javul a csúszásállóság. Az ilyen kezelést mindig szakembernek kell elvégeznie.
  • A csúszásgátló szőnyegek vagy szalagok biztosan nem nyernek formatervezési díjat, de a célnak tökéletesen megfelelnek. A tapadókorongoknak köszönhetően a szőnyegek jól tapadnak a padlóhoz, de mégis könnyen felszedhetők. És ugyan könnyen tisztíthatók és száríthatók, de higiéniai szempontból némi kockázatot jelentenek.
  • Hogy a zuhanyzóból nedves lábbal kilépve ne csússzunk el a lecsempézett padlón, tegyünk egy fürdőszobai szőnyeget vagy frottír törölközőt a zuhany elé, és töröljük meg a lábunkat.

Ugyanez vonatkozik a fürdőkádakra is.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában