Fehér: a szín, amely sokszínű

Elgondolkodott már azon, hogy a fehér miért olyan népszerű a fürdőszobában, megállapítva közben, hogy ez a szín nem is mindig ugyanolyan?

Aki valaha állt már fehér festékekkel teli polc előtt egy barkácsáruházban, megtapasztalhatta, hogy a fehér színnek számos árnyalata van. Mintegy 100 nyilvántartott ​​fehér színárnyalat létezik. A választék az ófehértől kezdve a sarkifehéren át az elefántcsontfehérig terjed, és a felsoroltak között bizonyára Önnek is megakadt a tekintete az „alpin fehér” kifejezésen.

Alpin fehér: Ez mit jelent pontosan?

Az alpin fehér a fehérnek egy kissé melegebb árnyalata kifejezetten fürdőszobák számára, amelyet már 1987-ben a Szaniterkerámia-ipari Európai Szakszövetség definiált, és ezért néha szaniterfehérnek is nevezik. Teljesen semlegesnek tartják. Az alpin fehér értelme és célja az, hogy frissességet, tágasságot és világosságot biztosítson a fürdőszobában. Ezenkívül ez a szín a higiéniát és a tisztaságot testesíti meg. Általában minden fehér árnyalatról elmondható: A kissé sárgás tónus a melegség mellett a jóleső kellemesség érzetét viszi a helyiségbe. A hűvösebb kékes és szürkés változatok inkább az egyenes vonalú, hidegebb stílust képviselik. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy a különböző anyagoknál, például a műanyagnál, az üvegnél vagy a kerámiánál, még egy pontosan meghatározott fehér árnyalat is eltérő hatást kelthet. Ez a látás fizikájával van összefüggésben.

Hogyan működik a színérzékelésünk?

A látás során három tényező játszik meghatározó szerepet: a fényforrás, a megfigyelt tárgy és maga a megfigyelő, mert a színek és tárgyak érzékelése a szem és az agy kölcsönhatásának az eredménye. Ezenfelül érzékelésünkhöz az is döntő jelentőségű, hogy a megtekintett tárgy miként tükrözi a fényt. Amikor a fény 100 százalékban visszaverődik, tiszta fehéret látunk. Ha nincs visszaverődés, akkor feketét. A felület minőségi állapota úgyszintén fontos: például egy karcos WC-fedélnek más színe van, mint egy karcolás nélkülinek.

A semleges színek igen közkedveltek a fürdőszobában

Sok fürdőszoba ma is még klasszikus fehér. A konyhához hasonlóan a fürdőszoba is egy olyan helyiség, amelyet a berendezés és a design tekintetében sokan időtlenül szeretnek kialakítani. Ez megmagyarázza, hogy sok öröklakás-tulajdonos miért hajlik inkább a semleges színvilág felé. A fehér nem divatszín. Mindenhez remekül passzol, és ha valami tönkremegy, általában könnyebb pótolni, mint a divatszíneknél.

Kreatív kéz szükséges

“Egy olyan “szín a színben“ fürdőszoba kialakítása, amelyben minden tárgy egyforma fehér, nehéz feladat“ - mondja Martin Rohrer, a Geberit vállalat szín- és anyagszakértője. Ő a következőket javasolja: “A legjobb az, ha szaniterkerámiáit egyetlen gyártótól, illetve egy és ugyanazon fürdőszobai termékcsaládból vásárolja meg - így elkerülheti, hogy például a mosdó és a WC különböző színű legyen, és ezért kontrasztokkal kelljen játszania. A fehér kerámiát kombinálja mondjuk fából vagy más színekből készült bútorokkal. Aki azonban a lehető legtöbb dolgot továbbra is klasszikus fehér színben szeretné, annak azt tanácsolom, hogy olyan színes kiegészítőkkel dolgozzon, mint például a fürdőszobai textíliák, hogy a fürdőszobának ezáltal minél több színt kölcsönözzön, illetve harmonikus egyensúlyt teremtsen.“

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában