Németországban hadat üzentek a fürdőszobai kórokozóknak

Köztudott, hogy a nyilvános WC-kben hemzsegnek a különféle baktériumok. De legalább a saját fürdőszobánkban nincsenek ilyen baktériumok, nem? A rossz hír az, hogy sajnos ott is előfordulhatnak kórokozók. Ennek az az oka, hogy takarítás során leggyakrabban a WC-re, mosdóra és a kádra összpontosítunk. De ne essünk pánikba, teljesen sterilizált lakás nem létezik, és erre nincs is szükség. A fürdőszobában néhány egyszerű higiéniai intézkedéssel könnyen távol lehet tartani a kellemetlen „lakótársakat”.

Tisztítószerek és -kendők a tiszta fürdőszobában

Tippek, hogy kevesebb kórokozó legyen a fürdőszobában

 • A nedves törülközőkön és fürdőlepedőkön különösen jól érzik magukat a baktériumok. Ezért ügyeljünk arra, hogy a törölközők szabadon lógjanak, és legalább hetente egyszer min. 60 fokos meleg vízzel mossuk ki őket.
 • A baktériumok a fogkeféken is előszeretettel megtelepednek, ezért két- háromhavonta érdemes lecserélni őket, majd pedig ügyelni kell arra, hogy jól megszáradjanak.
 • A WC-fedelet mindig csukjuk le. A baktériumok minden öblítéskor a levegőbe kerülnek, ahonnan az egész fürdőszobában szétterjednek.
 • Mivel szeretik a nedves helyiségeket, ezért mindig jól szellőztessük ki a fürdőszobát és ellenőrizzük a szellőztetőberendezés működését.
 • A zuhanyfüggönyök hajlamosak a gombásodásra és penészedésre. Ezért győződjünk meg arról, hogy a függöny használat után teljesen megszáradjon, sőt, időnként érdemes kimosni is. Hosszú távon az üvegből készült zuhany elválasztófal higiénikusabb megoldásnak számít.
 • Tisztítás közben ne feledkezzünk meg az ajtókilincsekről, a működtetőlapokról és a villanykapcsolókról.
 • Használat után mindig töröljük szárazra a zuhanyzót és a kádat, hogy megnehezítsük a mikroorganizmusok dolgát.
 • A szilikon fugaprofilok látszólag ugyan tisztának tűnnek, de idővel sok kórokozó tud megtelepedni rajtuk. Ezért a fugákat rendszeresen tisztítsuk meg ecetes tisztítószerrel és forró vízzel.
 • Ne hanyagoljuk el a zuhanyfejeket se. A baktériumok itt is gyorsan el tudnak szaporodni. Ezért az első zuhanyzás előtt érdemes a fúvókákat forró vízzel átöblíteni. Ideális esetben 60 fok hőmérsékletű vizet használjunk.
 • A tisztítókendőket inkább magas hőmérsékleten mossuk mosógépben, és a fürdőszobához használjunk külön rongyokat. Aki a részletekre is szeretne odafigyelni, a WC tisztításához egy másik színű tisztítókendőt használjon.
 • A fürdőszobai szőnyegben is gyorsan összegyűlik a haj és a szennyeződés. Rendszeresen rázzuk ki és mossuk le forró vízben.
 • A fürdéshez előszeretettel használt fürdőszivacsok higiénia szempontból nem jobbak, mint a konyhai szivacsok. Érdemes gyakran cserélni őket.
 • Még a kozmetikai ecseteket és keféket is tisztán kell tartani, ezért néha rájuk fér egy kis samponos öblítés.

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában