Színes diáklakásLivinnX, Krakkó (PL)

A lengyelországi Krakkó egyetemi városban található LivinnX kollégium jó példa arra, hogy egy diáklakásnak sem kell nélkülöznie a modern designt, az erőforrás-kímélő technológiákat és a közösségi tereket.

Az édes diákélethez vezető út sokszor rögös, amely során az érettségi csak az első akadályt jelenti. A következő akadály az, hogy találjunk egy megfizethető, központi fekvésű, tömegközlekedéssel jól megközelíthető, szép környéken fekvő lakást, ami a sűrűn lakott, drága metropoliszokban szinte lehetetlen vállalkozás.

Krakkó sem kivétel ez alól. Az elmúlt 20 évben a dél-lengyelországi város az új technológiák és élettudományok kelet-európai központja lett. Az egykori királyi város tizenegy egyeteme nem csak Lengyelországból vonzza mágnesként a diákokat. A városban körülbelül 51 000 diák tanul, így a megfizethető szállás elég ritka.

Ahol megelevenedik a történelem

Több mint 700 diák a Romanowicz utca mentén fekvő történelmi negyedben talált megfelelő szállást. A közelben egy különleges múzeum található – az egykori zománcgyár igazgatója Oskar Schindler volt, aki a második világháború alatt mintegy 1200 zsidó kényszermunkás életét mentette meg.

A Make It with IMB Asymetria építésziroda teljesen átalakította az egykori hétemeletes ipari épületet. A benne található új kollégium nem csak egy egyszerű diákszálló. Hangulatos grillezés és vitaestek a tetőteraszon, közös főzés a közösségi konyhákban vagy közös tanulás az integrált könyvtárban – a számos társalgóval rendelkező, színpompás és tágas LivinnX belső kialakítása kiváló lehetőséget nyújt a különféle programokra és a diákok közötti együttműködésre. A kollégium szabadidős szolgáltatásait egy konditerem, valamint egy szaunával és pezsgőfürdővel felszerelt wellnessrészleg teszi teljessé. A LivinnX a mai kor elvárásainak megfelelően újraértelmezi a diákszálló fogalmát.

Ökológiai design kis helyiségekbe

Még a legkisebb fürdőszobák is hűen tükrözik a lakók egyéni ízlését. 1. példa (© Jaroslaw Kakal/Geberit)

Az egyes lakóegységek berendezése és a fürdőszobák kialakítása is a mai kor igényeit tükrözi, amiben a Geberit termékei is jelentős szerepet kaptak. Egyrészt a Geberit Kolo Modo termékcsalád WC-kerámiáinak kompakt kialakítása kényelmes használatot biztosít a lakóegységek kis vizesblokkjaiban. A legkisebb fürdőszobák ugyanis mindössze 2,8 m2-esek. Másrészt a kiváló minőségű termékek tökéletesen alkalmasak a diákoknak szánt fürdőszobák funkcionális szempontok szerinti és tartós kialakítására, ráadásul a perem nélküli technológiának köszönhetően a kerámiák rendkívül könnyen tisztíthatók. A fürdőszobákban alapfelszerelésként beszerelt kétöblítéses rendszer szintén hozzájárul a vízfogyasztás csökkentéséhez. A modern design, a kiváló minőség és az erőforrások kíméletes használata tökéletes összhangot alkot.

Tények

Geberit Know-how

Geberit Know-how

  • Kolo Technic Gt szerelési rendszer
  • Kolo Modo Rimfree WC-kerámia

Képgaléria