Háromszor: az egekbe felA bécsi TrIIIple

Bécs növekszik - méghozzá az ég felé. A régi vámhivatal egykori területén három, TrIIIple nevű torony emelkedik a magasba, amelyek akár 33 emeletet és több mint 1000 lakóegységet is magukban foglalnak.A Geberit termékek legfelül kapnak szerepet.

Három, egyenként akár 33 emeletes torony, több mint 1000 lakóegység, mintegy 70 000 m2 hasznos összterület és több mint 300 millió eurós projektvolumen: a bécsi Duna-csatornán található TrIIIple a számadataival nyűgöz le. Illetve némi fényűzéssel is: tetőtéri medence, társalgó könyvtárral, rendezvénykonyha, grillteraszok, játékterek, mozi, valamint közös tetőteraszok, éttermek és bárok határozzák meg a TrIIIple életérzést.

Városképi jellegzetesség

Két klasszikus lakásokat tartalmazó torony 2021 augusztusától áll készen, egy bútorozott mikroapartmanokat tartalmazó torony pedig 2021. március vége óta lakható. Ily módon Bécs nemcsak több mint 1000 lakóegységgel bővül, hanem városképe is jellegzetes elemekkel gazdagodik.

A tornyok különböző magassági zónákra való felosztása azt hivatott megjeleníteni, hogy a három épület párbeszédben áll egymással, hogy beszélnek egymáshoz. További előnyük még, hogy a lakók megadhatják, hol laknak - például a felső részen, esetleg a nagy terasz felett. A zónák a toronyban lévő elhelyezkedést jelölik.

Okos esővíz-elvezetés

A lélegzetelállító építészeti remekmű belsejébe pillantva jól látható, hogy a Geberit termékek kiemelkedő mértékben hozzájárulnak a felhőkarcolók funkcionalitásához. A Pluvia esővíz-elvezető rendszer nem csupán a víz hatékony elvezetését biztosítja. Maximális helykihasználást is lehetővé tesz, mivel kevés ejtővezeték szükséges hozzá.

Toronyházak építésénél a zajvédelem úgyszintén döntő jelentőségű, amely az épületek vízelvezetését illetően meglehetősen érzékeny terület. A Soravia Group tulajdonosai ezért a hangszigetelt Geberit Silent-db20 vízelvezető rendszer mellett döntöttek. A TrIIIple-ben használt Huter WC-szerelőelemek és Geberit Sigma falba rejtett öblítőtartályok pedig a hangleválasztott padlózati és fali rögzítésekhez is kitűnően alkalmazhatók.

Tények

Geberit Know-how

Geberit Know-how

  • Mapress nyomócsővezeték-rendszer
  • Mepla nyomócsővezeték-rendszer
  • Silent-PP vízelvezető rendszer
  • PP vízelvezető rendszer
  • Pluvia esővíz-elvezető rendszer
  • Huter szerelőelemek
  • Sigma falba rejtett öblítőtartály
  • Geberit ONE mosdókagyló/WC

Képgaléria