Lakhatási kísérlet egy favázas épületbenWaddeweitz udvarház (DE)

Egy műemléki védettséget élvező favázas ház mint a jövő lakó- és munkakörnyezetének kísérleti terepe? Pont ez az elképzelés vált valósággá egy észak-németországi udvarház felújítása során. A birtokon a hagyományos építkezés elemei a Geberit modern szanitertechnológiájával párosultak.

Hogyan lehet egy helyen egyesíteni a munkát, a tanulást és a nyaralást? Egy németországi szövetkezet éppen erre a kérdésre keres új, kreatív válaszokat, és a cél érdekében az alsó-szászországi Waddeweitzben (DE) felújítottak egy régi udvarházat. A „Ding der Möglichkeit” („Lehetőségek tárháza”) nevet viselő tágas birtokon olyan emberek jönnek össze, akik személyesen és szakmailag is szeretnék próbára tenni magukat. A birtok valójában egy háromhektáros játszótér vendégszállásokkal, rendezvényhelyszínekkel, coworking terekkel és egy műhellyel, amelyben egy kreatív párbeszédet lehetővé tevő futurisztikus labor kapott helyet.

Hagyomány és modernitás

A vendégfürdőszobákban Geberit ONE mosdót és ONE fali csaptelepet szereltek fel. A Geberit AquaClean Sela higiéniai berendezés extra kényelmet nyújt (© Geberit)

A bájos, műemléki védettséget élvező favázas épület egykor mezőgazdasági épületként szolgált, majd vendégházzá alakították.

A felújítás után a hagyomány és a modernitás kettőssége jellemzi az épületet: a vintage bútorokkal stílusosan berendezett szobák kiváló minőségű szanitertermékekkel párosulnak. A vendégeket a fürdőszobában is inspiráló környezet várja, amiről az AquaClean higiéniai berendezések és a Geberit ONE fürdőszobai termékek gondoskodnak.

Ami a legfontosabb volt: a gyors és egyszerű szerelés

A megbízók nemcsak a falsík előtt, hanem a falsík mögött is Geberit termékeket választottak (© Geberit)
A Geberit FlowFit egyszerű és gyors szerelést tesz lehetővé (© Geberit)

Mivel a megrendelők a különböző épületekben igen változatos körülményekkel szembesültek, a falsík mögötti megoldások esetében is a Geberitre esett a választásuk. A design mellett ugyanis a gyors és biztonságos szerelés is nagy szerepet játszott. Az ivóvízrendszert például az egész birtokon fel kellett újítani, ami az ingatlan méretét tekintve komoly beruházás volt. „A Geberit FlowFit nem csak a határidő betartása szempontjából volt áldás számunkra. A jól átgondolt rendszer nagyban megkönnyítette a munkánkat” – mondja az épületgépész csapat vezetője, Ralf Mühle.

Az egyszerű szerelésnek köszönhetően még az építkezés során előforduló csúszásokat is sikerült behozni, ugyanis az eredeti tervtől eltérően a magtár épületének alagsorában a teljes padlót ki kellett cserélni a csatlakozásokkal együtt. A Geberit FlowFit és Silent-PP beszerelése egy zuhanyzós fürdőszobában átlagosan nyolc órát vett igénybe, ami Ralf Mühle szerint „jó eredmény”.

Tények

Képgaléria