Éjszakai fényhatás

A gyenge fényforrások tájékozódást biztosítanak a sötétben

Melyikünkkel ne fordult volna elő? Az éjszaka közepén legmélyebb álmunkból arra ébredünk, hogy szinte kidurran a hólyagunk. Nincs mese, fel kell keresnünk a WC-t. A gyenge fényforrások még sötétben is segítenek megtalálni a mellékhelyiséget, mert az éjszakai közjáték ellenére a testünk ilyenkor még mindig félálomban van. Ez elsősorban a melatonin felszabadulásának köszönhető. Az alvássegítő hormon azért felel, hogy a testünk éjszaka szinte automatikusan alvásmódba kapcsoljon.

Az egészséges alvás nagyon fontos. Ha túl kevés jut belőle, akkor napközben aligha tudunk százszázalékos teljesítményt nyújtani. Ahhoz, hogy a belső óránk a WC-re járás ellenére se veszítse el a ritmusát, és a lehető leggyorsabban folytatni tudjuk a jól megérdemelt alvást, a következő szempontokat érdemes figyelembe vennünk:

  • Az erős fény felboríthatja a biológiai óránkat és lelassíthatja a melatonin termelését. Ezért, ha lehetséges, semmilyen lámpát ne kapcsoljunk be WC-re menet, vagy használjunk fényerő-szabályozós éjszakai lámpát.
  • Kerüljük a kékfényű lámpákat. Ez ugyanis megzavarja a melatonin termelését, amelyre azért van szükség, hogy könnyen vissza tudjunk aludni. A kék fény ugyanis azt az üzenetet közvetíti a testnek, hogy vége az éjszakának.
  • A fürdőszobában használjon mozgásérzékelős irányfényt, amely csak akkor világítja meg a WC-hez vezető utat, amikor belépünk a fürdőszobába. Az ilyen fényforrások többnyire halványak és gyengék. Így csak az esemény közvetlen helyszínét, a WC-t világítják meg minimális mértékben.

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában