A nyugalom érdekébenTeatro degli Arcimboldi, Milánó (IT)

A művészöltözők a színészek és a színésznők nyugalmát és kényelmét szolgálják előadás előtt. A helyiségek felújítására a milánói Teatro degli Arcimboldi adott megbízást. A fürdőszobában a hangcsillapított Geberit termékek is hozzájárulnak a csend megteremtéséhez.

Minden színházi előadás beöltözéssel kezdődik. Ez az első felvonás, amikor a művészek a színfalak mögött, az öltözőben belebújnak a megformálandó karakter bőrébe. A színészek több órát töltenek az öltözőben, itt pihennek, esznek-isznak és mosakodnak, összeszedik gondolataikat, és készülnek a fellépésre. Ez a csend és a koncentráció helye.

A milánói Teatro degli Arcimboldi a nyugalom oázisának megteremtése érdekében belsőépítészeti irodákat bízott meg az öltözők átalakításával. A sztárok Primo Camerino nevű öltözőjét 2022-ben az olasz Calvi Ceschia Viganò stúdió vette kezelésbe.

Kényelem a művészet szolgálatában

Az öltöző leendő használóival folytatott intenzív egyeztetések után a designerek egy félkör alakú helyiséget alakítottak ki, amelyben egy smink- és lakósarok, konyha és egy külön fürdőszoba kapott helyet. A helyiségek formavilágát lágy, lekerekített vonalak uralják, amelyek bensőséges hangulatot sugároznak. Az élénk narancssárga és a bársonyos petrolzöld kombinációjából álló színkoncepció a nyugalom érzését közvetíti.

A nyugalom szigete

Az öltözői fürdőszobában mindent a csendnek és a nyugalomnak rendeltek alá, amit sikerült is maradéktalanul megvalósítani. A fürdőszobai környezet megvalósításakor központi szerepet kapott a hangvédelem. És itt jött képbe a Geberit. A falsík mögötti, hangszigetelt Geberit Silent-Pro és Silent-PP vízelvezető rendszerek minimálisra csökkentik a lefolyó víz zaját. A nyugodt hangulat a fal előtti WC-öblítésnek is köszönhető: A víz spirális mozgásának köszönhetően a TurboFlush technológia jelentősen csökkenti az öblítés során keletkező zaj mértékét. A Geberit ONE fürdőszobai termékcsalád és az Olona zuhanytálca egyszerű kialakítása harmonikusan illeszkedik a nyugalom oázisának átfogó koncepciójához

Mit is mondhatnánk zárásképpen? Ha Antonio Albanese olasz színészt és humoristát idéznénk, úgy fogalmaznánk, hogy ez „a legszebb és legmeglepőbb öltöző, amit valaha láttam. Ide mindenkinek érdemes ellátogatnia.”

Geberit Know-how

Képgaléria