Nyitott zuhanyzók - akárcsak a Paradicsomban

A padlósíkba illeszkedő épített zuhanyzók egyre nagyobb teret hódítanak. Elegáns benyomást keltenek, azonkívül a tágasság érzetét közvetítik a helyiségben. Annak érdekében azonban, hogy ezek praktikusak és kényelmesek legyenek, néhány dolgot figyelembe kell venni a tervezés során.

Ahogy a neve is sugallja, sem küszöbön nem kell átlépni, sem ajtót nem kell kinyitni ahhoz, hogy egy padlósíkba illeszkedő épített zuhanyzóba bejussunk. Reggel álmosan - botlásveszély nélkül - bebotorkálhat a zuhanyzóba, kinyithatja a vizet, majd a zuhanyfúvókák finoman masszírozó vízsugarait élvezve teljesen felébredhet. Kellemes, ha a zuhanytérhez vezető átjáró legalább 60 cm széles, míg a zuhanyterület maga legalább 90 x 90 cm. Minél nagyobb, annál kényelmesebb.

Épített kerti zuhany

Ne takarékoskodjon a válaszfalakkal

Mindig ámulatba ejtő, hogy a víz milyen messzire tud kifröccsenni a tényleges zuhanyterületről. Ez főképp akkor áll fenn, ha a válaszfalakon spóroltak. Ilyenkor pedig az örömteli zuhanyozás után a fürdőszoba padlójának kevésbé izgalmas feltörlése van soron. Ebből kifolyólag, ezeknél az úgynevezett ajtó nélküli zuhanyzóknál ajánlatos a zuhanyválaszfalat olyan terjedelmesre méretezni, amennyire csak a helyiség adottságai engedik. Hiszen minél szélesebb az átlátszó válaszfal, annál nagyobb a vízfröccsenéstől védett terület.

Érdemes biztosra menni

A padlósíkba illeszkedő épített zuhanyzók tervezésénél kulcsfontosságú a padló jellege és a lefolyó elhelyezése. Aki már egyszer is megcsúszott a zuhany alatt, tudja, hogy mennyire fontos az olyan padlófelület, amely a lábakat akkor is biztonságosan tartja, ha azok szappanosak és nedvesek. Ezenfelül zuhanyozás közben senki sem szeret a lefolyón állni, ezért célszerű azt a lehető legközelebb a falhoz vagy közvetlenül a falban elhelyezni.

Különösen a családi fürdőszobákra jellemző, hogy jó néhány sampon és tusfürdő tud összegyűlni, amelyek persze valahol a zuhany alatt hevernek. Ez esetben praktikus segítséget nyújt a falbemélyedés, amelyben a különböző flakonokat és tubusokat nagyszerűen lehet tárolni. Ily módon nincs minden útban - még a helyiség tisztítása során se.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában