Walk-in zuhanyzók Tippek a tervezéshez

Mi az a padlóba süllyesztett zuhanytálca?

Fürdőszoba kialakított zuhanytérrel

Padlóba süllyesztett, besétálós, nyitott, walk-in zuhanyzó – mindegyik kifejezés egy olyan modern zuhanyzót takar, amelybe a hagyományos zuhanykabinokkal ellentétben nem küszöbön vagy ajtón keresztül kell belépni.

Nem csak praktikusak, hanem építészetileg is nagyon vonzók. A zuhanykabinok szinte mindenféle fürdőszobába jól illeszkednek, és táglából vagy üvegből készült zuhanyzókban is kialakíthatók. A légies, könnyed stílusú zuhanykabinok a zavaró ajtók és küszöbök nélkül szemetgyönyörködtető látványt nyújtanak a modern fürdőszobában, a luxus érzetét keltve a legmagasabb szintű kényelemmel.

A nyitott zuhanyzó előnyei

A walk-in zuhanyzók nyitott kialakításuknak köszönhetik népszerűségüket a modern fürdőszobákban. Számos előnyük van:

  • Egyszerű elegancia: A walk-in zuhanyzók egyszerű kialakításuknak köszönhetően időtálló eleganciát képviselnek. A zuhanyterület általában nagyméretű átlátszó üvegfelületekkel van elválasztva, amelyek könnyedséget sugallanak, és vizuálisan megnövelik a helyiséget. Ez különösen kis fürdőszobákban jelent nagy előnyt.
  • Jó térérzet: A nyitott walk-in zuhanyzók megfelelő térérzetet biztosítanak a fürdőszobában. Mivel küszöb és lépcső nélkül készülnek, nagyobb mozgásszabadságot biztosítanak zuhanyzás közben. A walk-in zuhanyzó többféle berendezési stílushoz illik, és akkor is vonzó marad, ha később átalakítják a fürdőszobát. Ez hozzájárul az ingatlan értékének megőrzéséhez.
  • Könnyű bejutás: Az ajtók és korlátok nélküli, walk-in zuhanyzóba könnyű be- és kilépni. A küszöbök és ajtók nélküli kivitel nemcsak több helyet biztosít, hanem a biztonságot és a zuhanyzási élményt is növeli.
  • Könnyű tisztítás: A felesleges ajtók, fogantyúk vagy illesztések hiányának köszönhetően kevesebb a tisztítandó felület. A zuhanykabint elegáns üvegfelülettel lehet leválasztani, amelyen nem tudnak olyan könnyen kialakulni a lerakódások. Egy tiszta és foltmentes zuhanykabin mégiscsak higiénikusabb érzetet kelt.

Padlóba süllyesztett modern zuhanyzó – ideális választás fürdőszobai fülkékhez vagy kis fürdőszobákhoz

Függetlenül attól, hogy nagy vagy kis alapterületű, esetleg ferde tető alatt található fürdőszobáról van-e szó, a meglévő zuhanyzó szinte mindig kiváltható egy padlóba süllyesztett zuhanyzóval. Mivel a zuhanyterületet általában üvegfelület választja el a fürdőszoba többi részétől, a padlóba süllyesztett zuhanyzó típusa, mérete és formája a meglévő helyiségméretekhez igazítható.

Különösen kis fürdőszobáknál jelent előnyt, hogy a padlóba süllyesztett zuhanyzó és a zuhanyterület síkban van, így több hely áll rendelkezésre, mint például egy hagyományos zuhanykabin esetén. Ugyanis minél nagyobb a zuhanyterület, annál kellemesebb a zuhanyzási élmény. Egy walk-in zuhanyzó egy ferde tetős fürdőszobát vagy egy fürdőszobai fülkét is sokkal nagyobbá tesz optikailag.

5 tipp: Hogyan tervezze meg a walk-in zuhanyzót?

Bár a modern walk-in zuhanyzók szinte minden fürdőszobához illenek, mégis van néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni. Ez nemcsak a zuhanyfal alakjára és méretére vonatkozik, hanem a megfelelő tervezésre is a csaptelepektől kezdve egészen a csempékig. Következzenek a legfontosabb szempontok.

Inspiráció modern zuhanyzási ötletekhez

Fürdőszoba faburkolatú fallal, valamint fekete-fehér színű zuhany- és WC-területtel

A modern fürdőszobák zuhanyterülete gyakran nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szerepet is betölt. Az üveg zuhanykabinok vagy a walk-in zuhanyzók nagy népszerűségnek örvendenek, ami nem csoda, hiszen rengeteg helyet kínálnak, és a megfelelő zuhanyfejjel kombinálva igazi wellnessoázissá varázsolják a vizes helyiséget.

Íme néhány tipp:

  • Esőzuhany: Az esőzuhany alatt úgy érezzük magunkat, mintha esőerdőben lennénk. A lágy vízsugár frissítő és pihentető zuhanyzási élményt biztosít. A mennyezetre szerelt vagy a mennyezetbe süllyesztett, nagy felületű esőzuhanyok nagyon elegáns megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek.
  • Vízeséses zuhany: A víz vízesésként folyik le a testünkön, a luxus és a kényelem érzését keltve.
  • Fejzuhany és kézi zuhanyfej: A fejzuhany és a kézi zuhanyfej kombinációja maximális rugalmasságot kínál. A felhasználók eldönthetik, hogy a minél kellemesebb zuhanyzási élmény érdekében felülről szeretnék-e a testükre folyatni a vizet, vagy inkább a kézi zuhanyfejet használják.
  • Intelligens zuhanyzó: A fürdőszobában sem kell lemondanunk a technológiáról, hiszen alkalmazás vagy hangutasítások segítségével a fény és a zene, valamint a zuhanyzó is vezérelhető. A zene és az üzenetek mellett például a vízhőmérsékletet és a vízmennyiséget is be lehet állítani.

Geberit-megoldások padlóba süllyesztett zuhanyzókhoz

Exkluzív, üvegből készült walk-in zuhanyzók

Az üveg exkluzív és könnyed hatást kelt. Mivel még egy nagyobb üvegfelületen sincsenek fugák, semmi sem zavarja az elegáns megjelenést, így a zuhanyterület folytonos átmenettel kapcsolódik a fürdőszoba többi részéhez. Az eleganciát üveg zuhanyfalakkal lehet fokozni, amelyeket látható vasalatok nélkül kell rögzíteni a szerelőfalban. Az üvegből készült Geberit ONE walk-in zuhanyfal például különösen könnyen tisztítható.

Csúszásmentes zuhanyfelületek

A Geberit zuhanyfelületek különböző designban és felületi struktúrával kaphatók a csúszásmentes kiviteltől egészen a bársonyos puhaságú változatig. Kiváló minőségű anyagokból készülnek, kellemes tapintásúak, és különösen könnyen tisztíthatók.

Kiváló minőségű és könnyen tisztítható zuhanyfolyókák és falba rejtett lefolyók

A Geberit CleanLine zuhanyfolyókák a vonzó designt és a funkciót ötvözik. A padlóba süllyesztve hatékonyan vezetik el a vizet. A nyitott lefolyóterülettel biztosítható, hogy ne alakuljanak ki lerakódások. A kivehető fésűbetét megkönnyíti a tisztítást.

A Geberit falba rejtett lefolyó folytonos padlókialakítást tesz lehetővé. További előny: Mivel a lefolyót a falba kell beépíteni, soha többé nem fogunk rálépni.

Mi a különbség egy akadálymentesített fürdőszobához képest?

Az akadálymentesített fürdőszobákkal szemben elvárás, hogy növeljék a mozgáskorlátozottak vagy fogyatékkal élők életminőségét és biztonságát. Zuhanyfelülettől függően a padlóba süllyesztett zuhanyzó fontos eleme lehet egy akadálymentes fürdőszobának. Néhány különbséget ugyanakkor érdemes figyelembe venni.

A walk-in zuhanyzó padlóba süllyesztett és zuhanytálcás kivitelben is elérhető. Mivel az utóbbiak küszöbbel rendelkeznek, nem teszik lehetővé az akadálymentes használatot, cserébe viszont a zuhanyterületen tartják a vizet. Az akadálymentes zuhanyzáshoz az kell, hogy a zuhanyfelületen ne legyen küszöb, a mérete pedig legalább 90 x 110 centiméter legyen. Aki akadálymentes walk-in zuhanyzót szeretne, annak a csaptelep megfelelő magasságára is ügyelnie kell: Fontos, hogy a csaptelep és a zuhanyfej ülőhelyzetből könnyen elérhető és állítható legyen. Az idős vagy a mozgásukban korlátozott emberek számára a kapaszkodók, valamint a felhajtható ülőkék vagy zuhanypadok nagy segítséget jelentenek zuhanyzáskor.

Hasonló cikkek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában