Mozart birodalmaOperaház, Chemnitz (DE)

Az 1909-ben Richard Möbius által épített és azóta többször felújított Chemnitzi Operaházat Európa egyik legmodernebb operaházának tartják. A komoly múltra visszatekintő színházban a 2025-ös évre való tekintettel, amikor Németország képviseletében Chemnitz lesz Európa Kulturális Fővárosa, különféle Geberit termékek felhasználásával teljesen új szaniterhelyiségeket alakítottak ki.

A németországi Chemnitzben található Theaterplatz a város egyik legszebb építészeti együttesének ad otthont: Az Operaházon kívül a König-Albert-Múzeum és a Szent Péter-templom is itt található. Az Operaház a kultúra szerelmeseinek találkozóhelyeként mozgalmas múltra tekint vissza.

Mozgalmas történelmű épület

Chemnitz a 19. századi iparosodástól az első világháború kezdetéig tartó időszakban jelentős építészeti fejlődésen ment keresztül. Több mint 100 középületet húztak fel a semmiből. Az Operaház építése is erre az időszakra tehető. A szecessziós épület 1909-ben Richard Möbius helyi építész vezetésével készült. A második világháborúban súlyosan megrongálódott épületet 1947 és 1951 között újjáépítették, majd az 1990-es években alaposan felújították.

Új szaniterhelyiségek

30 évvel később a tulajdonosok a világjárvány okozta évadszünetet a szaniterhelyiségek teljes felújítására szánták. Az összesen 15 helyiségben Geberit szerelési rendszereket és kerámiákat építtettek be, többek között az Acanto fürdőszobai termékcsalád perem nélküli WC-it, amelyek beépített szagelszívóval és QuickRelease zsanérokkal rendelkeznek, így a fedél a könnyű tisztítás érdekében egy mozdulattal eltávolítható. Kiemelt figyelmet kaptak az érintés nélkül működő termékek, így kerültek képbe az érintésmentes Geberit mosdócsaptelepek, vizeldék és működtetőlapok.

Magas látogatószámok

Egy olyan intézményben, mint a Chemnitzi Operaház, megbízható és tartós szaniterekre van szükség. A 720 néző befogadására alkalmas műemlék épületet évente több mint 70.000 színházszerető vendég keresi fel. Az Operaház – a klasszikus operáktól a modern operákig, a balettektől a musicalekig – produkciók széles skáláját kínálja minden korosztály és társadalmi réteg számára. Chemnitz 2025-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz: A város kulturális intézményei egész Európából várják majd a vendégeket.

Tények

Képgaléria