Friss levegő mindenkinek

Mindenki tudja, hogy a nagydolog kellemetlen szagokkal jár. Ennek ellenére a szagoktól mindenki szeretne megszabadulni. Ilyenkor sokféle trükköt bevetünk, hogy a dolog titokban maradjon.

A kellemetlen szagokkal nem kell együtt élnünk

De miért képződnek kellemetlen szagok a WC használata után?

Az teljesen normális dolog, ha a WC használata szagokkal jár. Ennek oka a bélmozgást követően felszabaduló gázok, amelyeket a bélbaktériumok a táplálék emésztése során termelnek. Mivel a nagydolog és különösen az ezzel járó szagképződés tabutémának számít a fürdőszobában, az emberek mindig is különféle segédeszközökhöz folyamodtak a szagok semlegesítése érdekében. De mi az, ami tényleg megoldást jelent?

Négy csodaszer a fürdőszobai szagok ellen

Valószínűleg mindenkinek megvannak a saját kis trükkjei, de nem árt ismerni a – hatékonyság szempontjából is – jól bevált módszereket.

1. megoldás: Friss levegő

A sarkig tárt ablakkal való szellőztetés ugyan gyors és hatékony módszer, ökológiai szempontból azonban jobb, ha az ablakot csak rövid ideig hagyjuk nyitva. Különösen igaz ez a téli hónapokban, mivel ellenkező esetben túl sok fűtési energiát pazarolunk el. A fürdőszobában a magas páratartalom miatt alapvetően is ajánlott a rendszeres szellőztetés a penészképződés elkerülése érdekében.

2. megoldás: Fürdőszobai ventilátor

Ablak nélküli fürdőszobák esetén jó szolgálatot tehet a beépített szellőzőrendszer, amely segíthet a kellemetlen szagok megszüntetésében és zuhanyzás vagy fürdés után a fürdőszoba gyors átszellőztetésében. A fürdőszobai ventilátor teljesítménye döntő fontosságú, mert ettől függ, hogy a fürdőszobában mennyi idő alatt cserélődik le a levegő.

3. megoldás: A szagok rövid ideig való semlegesítése

A kellemetlen WC-szagok eltüntetésének egyik módja az, ha meggyújtunk néhány gyufaszálat. Az égő gyufaszálak a bennük lévő kénnek köszönhetően rövid ideig ugyan elfedik a WC-használat után keletkező szagokat, de nem jelentenek végleges megoldást a problémára. Ugyanezt a célt szolgálják az illatosító sprayk, légfrissítők és illóolajok is. Ennél a módszernél fennáll a kockázat, hogy ha túlzásba visszük a semlegesítő szerek használatát, akkor ellentétes hatást érünk el. Mert ki szereti, ha egy olyan kis helyiség, mint a fürdőszoba egy kiborult parfümös üvegre emlékeztet?

4. megoldás: Modern technológia

A leginnovatívabb és leghatékonyabb megoldást egy szagelszívó modul jelenti, amely gyorsan és a keletkezési helyükhez közel szünteti meg a szagokat, mielőtt azok más helyiségekre is átterjednének. Ismerősen hangzik? Hát persze! A konyhában Ön is szinte önkéntelenül használja a páraelszívót főzés közben. A fürdőszobában több lehetőség közül is választhatunk a kerámiába integrált szagelszívótól az öblítőtartályban elhelyezett modulon át egészen az integrált szűrőig.

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában