Fürdőszoba-felújításAmire érdemes odafigyelni

Egy férfi fürdőszoba-felújítás közben felakaszt egy Geberit Option tükröt

Naponta átlagosan egy órát töltünk a fürdőszobában. A szanitertermékeknek gyakran több évtizeden keresztül kell helytállniuk, a fürdőszobabútoroknak pedig még a nedvességgel is meg kell birkózniuk. Ezért fontos, hogy megfelelő minőségű termékeket válasszunk, és olyan helyiséget alakítsunk ki, ahol szívesen tartózkodunk, és jól érezzük magunkat.

Az alábbiakban arról olvashat, hogy mennyi időt vesz igénybe a fürdőszoba felújítása, és milyen költségekkel kell számolnia. Ezenkívül lépésről lépésre végigvezetjük Önt a felújítási folyamaton, és hasznos szakértői tippeket adunk.

Mennyi ideig tart egy fürdőszoba felújítása?

Szeretné felújítani a fürdőszobáját, és kíváncsi, hogy mennyi ideig fog tartani a folyamat? Ez az adott projekttől függ.

Kis felújításFelújítás új csempeburkolattal
Teljes felújítás
Kis felújítás során kicserélik a fürdőszobabútorokat, a szaniterkerámiákat és a csaptelepeket, valamint lefestik a falakat vagy a mennyezetet. A csempeburkolatot nem cserélik le, és más strukturális változásra sem kerül sor.Az új fürdőszobabútorok és kerámiák mellett csempézést, vakolást, glettelést vagy festést is végeznek. A fürdőszoba alapterülete és szerkezete azonban nem változik, tehát a WC és a mosdó a helyén marad, és a fürdőkádat sem cserélik le zuhanyzóra, vagy fordítva.Teljes felújítás esetén a beavatkozás az épületszerkezet mélyebb rétegeit is érinti: Megbontják a falat, kicserélik a teljes csővezetékrendszert, és áthelyezik a szanitereket. Erre például akkor van szükség, ha a WC-t vagy a mosdóteret más helyre szeretnénk tenni, vagy ha fürdőkád helyett zuhanyzóra van szükségünk. Teljes felújítás során más szakipari munkákat is végeznek (például villanyszerelés, fűtés vagy szellőztetés).
A kis felújítás általában 2–4 napot vesz igénybe.Az ilyen jellegű átalakítást körülbelül 5–10 nap alatt lehet elvégezni.Teljes felújítás esetén 2–4 hetes kivitelezési idővel kell számolni.

Mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítása?

A felújítás költsége a fürdőszoba felújításának mértékétől, a felújítandó terület méretétől és a kiválasztott termékektől függ. Ezenkívül az árak regionálisan és kivitelezőtől függően is változhatnak. A táblázatban szereplő árak tájékoztató jellegűek.

Ezek ugyan jelentős összegek, mégis érdemes költeni a felújításra, mert egy fürdőszoba átlagosan 20–30 évig szolgálja a felhasználók kényelmét.

Tipp: Hol lehet spórolni a költségeken

Fürdőszoba esetében főleg a felújítás szintjétől és a kiválasztott szanitertermékektől függ a megtakarítás mértéke. Ha csak egy-egy fürdőszobabútort és kerámiát cserélünk le, már az is új megjelentést kölcsönöz a fürdőszobának nagyobb szerkezeti átalakítások nélkül. A termékválasztás szintén döntő tényező a költségek szempontjából: számos gyártó még az alacsonyabb árszegmensben is kiváló minőségű termékeket kínál.

Régiből újat: ilyen egy modern fürdőszoba

Nehezen tudja elképzelni, hogy milyen lesz a fürdőszoba felújítás után? A különböző országokban végzett felújítások előtte-utána példái az Ön számára is inspirációként szolgálhatnak.

A kihívások igen változatosak: nagyon kevés a hely, alig jut napfény a helyiségbe, a ferde tető miatt kisebb a belmagasság. Azonban minden projektnek van egy közös vonása: Felújítás után a felhasználók időtálló designban élvezhetik lakásuk wellness-oázisát.

Fürdőszoba felújítás előtt és utánTörténetek a világ minden tájáról

Hogyan kell felújítani egy fürdőszobát?

Ha eldöntöttük, hogy felújítjuk a fürdőszobát, rögtön felmerül a kérdés, hogy mi legyen az első lépés. Az alábbiakban végigvezetjük Önt a felújítási projekt egyes szakaszain, és hasznos tippeket adunk.

Hogyan járulhat hozzá a Geberit a fürdőszoba felújításához?

Egy férfi táblagépen termékeket választ ki egy konfigurátorban

Mindegy, hogy még csak az ötletgyűjtésnél tart-e, vagy már előrébb jár a tervezésben, és konkrét termékötletei vannak – eszközeink segítenek Önnek a megfelelő megoldás megtalálásában.

  • Mielőtt találkozna a szerelővel vagy ellátogatna a bemutatóterembe, tegyen virtuális túrát egy termékbemutatón. A virtuális túrához kattintson ide.
  • A mosdókonfigurátorban 3D-s grafikák segítségével mindössze öt lépésben megtervezheti a mosdóteret mosdóval, fürdőszobabútorral, tükörrel vagy tükrös szekrénnyel.
  • Professzionális fürdőszoba-tervezés: Szakembereink szívesen adnak Önnek személyre szabott tanácsot. Szolgáltatásunkat ingyen veheti igénybe.

Ötletek a Geberittől a fürdőszoba felújításához

Fedezze fel a Geberit termékeit