Ötletek fürdőszoba-felújításhoz

Hogyan lehet átalakítani egy régi fürdőszobát? Példaképpen egy svájci és egy norvégiai felújítást mutatunk be előtte-utána képekkel, amelyek inspirációt nyújthatnak egy modern fürdőszoba kialakításához.

Előtte-utána: Egy modern fürdőszoba kialakításaA svájci példa

Sötét, régimódi, tele repedéssel – ilyen volt a svájci D’Apice Herger család fürdőszobája felújítás előtt. Szerencsére a családnak lehetősége nyílt a fürdőszoba átalakítására és modernizálására. A falakat vakolatig lekaparták, a régi szanitereket leszerelték, a sötét fürdőszobát pedig néhány hét alatt egy modern és világos wellness-oázissá alakították át.

Az új fürdőszobában a kényelemé a főszerep. Felújítás során fontos szerepet játszott az összeillő szanitertermékek használata, valamint a letisztult szín- és anyagválasztás, utóbbinál kőhatású csempékre és fából készült fürdőszobabútorokra esett a tulajdonosok választása.

Előtte-utána: Padlóba süllyesztett zuhanyzó

A felújított fürdőszobában egy padlóba süllyesztett zuhanytálcával helyettesítették a szűkös zuhanykabint. Ez a megoldás kényelmes és biztonságos használatot tesz lehetővé. A Geberit CleanLine zuhanyfolyóka, amely keskeny kialakításának, valamint hatékony vízelvezetésének köszönheti népszerűségét, jól illeszkedik a szürke csempékhez. Az üveg válaszfal elegendő fényt enged a helyiségbe, így a zuhanyzó is kecsesebbnek tűnik.

Fürdőszoba kis zuhanyzósarokkal, fürdőkáddal és álló WC-vel
Higiéniai berendezés egy szabadon álló zuhanyzó és egy fürdőkád között

Csempefelújítás – lehetőségekNorvégiai példa

A norvégiai Sætre településen álló ház tulajdonosai azért döntöttek a hat négyzetméteres fürdőszoba felújítása mellett, mert már elavultnak és kényelmetlennek találták a helyiséget, amelynek a hangulatát hideg, világoskék kőburkolatok és fabútorok határozták meg.

Vizuális térnyerés csempékkel

Felújítás után: A falakat és a padlót díszítő fehér márványlapok harmonikus és időtálló designt képviselnek, világos és kellemes hangulatot kölcsönözve a helyiségnek. A nagyméretű csempéknek köszönhetően a fürdőszoba is nagyobbnak tűnik.

Fürdőszoba-felújítás: Tippek és trükkök

Funkcionális kialakítású fürdőszobai termékek

Hasonló cikkek