Kis fürdőszoba felújításaElőtte és utána

Nagyok az igények, de kevés a hely a fürdőszobában? Ebben nincs feltétlenül ellentmondás. Okos térrendezéssel még egy néhány négyzetméteres helyiség is tágas és hangulatos hatást kelthet, amit jól mutat egy finnországi és egy dániai fürdőszoba felújításának példája.

Előtte-utána: mini fürdőszoba

A kis fürdőszoba felújítás után a VariForm fürdőszobai termékcsalád ovális mosdójával és tölgyfa hatású bútorokkal (© Meja Hynynen)
A kis fürdőszoba felújítás előtt tükrös szekrénnyel és mosdóval (© Meja Hynynen)

Szűk, konzervatív és minden luxustól mentes – ilyen volt egy finnországi kétszobás lakás két négyzetméteres fürdőszobája felújítás előtt.

Meja Hynynen belsőépítész egy olyan fürdőszoba kialakítására kapott megbízást, amely jól illeszkedik az 1950-ben épült társasház jellegéhez.

Mivel a szűk helyiség és a keskeny ajtó miatt kevés mozgástér állt rendelkezésre, lehetőségként hamar szóba kerültek a Geberit termékcsalád kompakt, kifejezetten mini fürdőszobákhoz tervezett modelljei.

A tulajdonosok választása végül a Geberit iCon fürdőszobai termékcsalád SoftClose fedéllel ellátott fali WC-jére és tölgyfa hatású fürdőszobabútoraira, valamint a Geberit VariForm termékcsalád ovális mosdójára esett, mert ez utóbbi jól illeszkedik a WC-ülőke formájához.

Az integrált LED-világítással ellátott fűtött tükör, amely zuhanyzás után megakadályozza a tükör bepárásodását, némi luxust varázsol a helyiségbe. Az aranyszínű csaptelepekkel, a törülközőtartókkal és a WC távirányító gombjával kiegészülve a kis fürdőszoba egy elegáns, hangulatos, de mégis izgalmas helyiséggé alakult.

Előtte-utána példa: Zuhanyzó egy kis fürdőszobában

Egy zuhanyzó, amely vonzza a tekintetet: a különböző zuhanymegoldásokkal ez akár néhány négyzetméteren is megvalósítható. A mindössze két négyzetméter alapterületű finn fürdőszobáról felújítás előtt készült képen egy szűk helyiség látható, amelyet még zsúfoltabbá tesz a zuhanykabin.

Az új, összecsukható üvegajtókkal és aranyszínű zsanérokkal ellátott, padlóba süllyesztett zuhanyzó nagyobbnak láttatja a helyiséget. Az aranyszínű esőzuhany színt visz a helyiségbe, egyúttal elegáns és modern hatást kelt.

Felújítás előtti kép zuhanykabinnal és álló WC-vel (© Meja Hynynen)
A Geberit iCon fürdőszobai termékcsalád fali WC-jével ellátott kis fürdőszoba felújítás után (© Meja Hynynen)

Előtte-utána példa: Fürdőszoba ferde tetővel

Trine Rasmussen Blåvandban (Dánia) található nyaralójának felújításakor hasonlóan nehéz kihívások vártak a kivitelezőkre, akiknek egy régi, szaunával és ferde tetővel ellátott fürdőszobából két különálló fürdőszobát kellett csinálniuk.

A fő hangsúlyt a helyiségek optimális kialakítása kapta. A kis, ferde falú, mindössze három négyzetméteres fürdőszobában WC-t, mosdót és zuhanykabint is sikerült elhelyezni.

Szauna ferde tetővel (© @triner2 és @strandparken3)
Az eredeti fürdőszoba álló WC-vel, fehér csempével és fából készült fürdőszobabútorokkal (© @triner2 és @strandparken3)

Vizuális térnyerés egy kis fürdőszobában

A Geberit termékei a szűkös helyviszonyok ellenére is ideális megoldásnak bizonyultak. A Geberit Acanto fürdőszobai termékcsalád Rimfree fali WC-je és a kerek mosdóval kiegészített Geberit VariForm fürdőszobabútor könnyed megjelenést kölcsönöz a kis alapterületű, ferde tetős fürdőszobának.

A Geberit fürdőszobai magazin által inspirálva Trine Rasmussen a Geberit Xeno² sorozat egyik nagyméretű, beépített LED-világítással rendelkező tükrét választotta. „Ez ideális megoldás, ha egy helyiséget nagyobbnak szeretnénk láttatni” – indokolja a döntését.

Kis fürdőszoba felújítása: a legfontosabb kérdések

Geberit megoldások mini fürdőszobákhoz

Még egy kicsi fürdőszoba esetében sem kell lemondanunk az optimalizálásáról – elsősorban az innovatív, falsík mögé beépíthető Geberit termékeknek köszönhetően. Érdemes tehát megnézni a Geberit átfogó termékkínálatát!

Helytakarékos mosdók

A Geberit számos helytakarékos mosdót kínál, amelyeknek a mélysége 20–25 centiméter. Ilyenek például a Geberit Citterio, Xeno², iCon, Smyle és Selnova Compact.

Kompakt zuhanyzók

A Geberit különböző zuhanymegoldásai is megfelelő inspirációs forrást jelenthetnek.

Termékek egy tágasabb fürdőszobáért

Hasonló cikkek