Kis méretű vendégfürdőszoba felújításaElőtte-utána

A 80-as években épült zöld vendégfürdőszoba felújítás előtt
A vendégfürdőszoba felújítás után

Közel 40 év használat után teljesen megújult a németországi Grewe család alig két négyzetméteres vendég WC-je. Az 1980-as években épült lakás elsősorban a fiatal család igényeit hivatott kiszolgálni. Akkor még senki nem gondolt arra, hogy egyszer majd idősek fogják használni.

A kis alapterületű földszinti fürdőszobában így csak egy WC, egy tükörrel ellátott mosdó és egy kis szekrény kapott helyet. A falon kívüli öblítőtartály sok helyet foglalt el, a falra szerelt fűtőtest pedig még többet. Komolyabb kényelmi extrákról tehát szó sem lehetett.

A felújítás eredménye: életkornak megfelelő vendégfürdőszoba

A vendégfürdőszoba felújítása során az volt a cél, hogy jobban igazodjon a tulajdonosok életkorához, és modern stílusban szülessen újjá. Annak érdekében, hogy – akár még korlátozott mozgásszabadság esetén is – teljes mértékben lehessen használni, több helyre volt szükség. A másik követelmény az egyszerűbb takaríthatóság volt. Mindezek a kihívások megoldhatók voltak egy szakember által készített jó tervnek és a Geberit termékek jó megválasztásának segítségével.

A régi WC falsík előtti öblítőtartállyal a vendégfürdőszobában
A vendégfürdőszoba kis szekrénnyel és mosdóval

Aminek a vendégfürdőszobában van a helye

A Grewe család számára fontos volt, hogy a kis fürdőszoba a kényelem és a tulajdonosok életkorának megfelelő design figyelembevételével újuljon meg. Ezért a csempét eltávolították, padlófűtést raktak le, és egy félmagas szerelőfalat építettek falsík alatti öblítőtartállyal, amivel sikerült helyet teremteni a fontos dolgoknak.

WC-megoldásként a Geberit AquaClean Mera Classic higiéniai berendezésre esett a Grewe család választása. „Az öregedés gondolata miatt döntöttünk a higiéniai berendezés mellett” – mondja Elisabeth Grewe. „Az intim területet vízzel sokkal kellemesebb tisztán tartani, mint papírral, és fel sem kell állni hozzá. A távirányító segítségével ráadásul még mozgáskorlátozottak is tudják kezelni a higiéniai berendezést.”

Kényelem a kiegészítő funkcióknak köszönhetően

Mivel a vendég WC közvetlenül a ház bejáratánál található, az is fontos volt, hogy barátságos hangulatot árasszon. „A régi vendég WC esetében előfordult, hogy a kellemetlen szagok a bejárati részbe is bejutottak. Ezt most el akartuk kerülni” – mondja Elisabeth Grewe. A Geberit AquaClean Mera Classic szagelszívó rendszere ugyanis azonnal megszünteti a kellemetlen szagokat a fürdőszobában.

A tárolóhely is fontos szempont volt. A Geberit iCon mosdónak, a hozzá illő alsószekrénynek és az oldalsó elemnek köszönhetően a helyiség még szűkös helykínálat esetén is optimálisan használható. Ez a kombináció a vizuális előnyök mellett gyakorlati előnyöket is kínált a Grewe család számára: A kerámia speciális KeraTect bevonata szinte pórusmentes felületet képez, így könnyen tisztítható és nagyon tartós. Ezenkívül a mosdó pakolófelületein kényelmesen elférnek a különféle higiéniai termékek, például a szappan vagy a fogkefe.

Összességében tehát kijelenthető, hogy a felújítás jól sikerült a család és a vendégek legnagyobb megelégedésére.

Termékek egy tágasabb fürdőszobáért

Hasonló cikkek