Új színvilág a fürdőszobában

A 70-es és 80-as évek vad színei után hosszú ideig a fehér volt a fürdőszobák meghatározó színe. A fehér a tisztaságot szimbolizálja, és így sokáig klasszikus színnek számított a fürdőszobákban: fehér csempe, fehér falak, fehér kerámia. Azok az idők azonban már elmúltak, amikor az egész fürdőszoba ebben a színben pompázott. Időközben már inkább az otthonosságra törekszünk, amit többek között megfelelő színárnyalatokkal lehet elérni.

A ház- vagy lakástulajdonosok számára a berendezések és az esztétikai termékek hosszú élettartama alapvető elvárás, mert a legtöbb fürdőszobát 20–30 évig használjuk, és ez idő alatt gyakran csak egyszer vagy egyszer sem kerül sor felújításra. Emiatt is van, hogy a fehér árnyalatai igazából sose mennek ki a divatból. A legtöbb fürdőszobai kerámia továbbra is fehér. Ami nem is annyira meglepő: a fehér szín könnyen kombinálható és nehéz megunni.

Friss és világos környezet

Színkártya pasztell árnyalatokkal

A fürdőszoba falait gyakran különféle színárnyalatok díszítik, pl. bézs, világosszürke vagy púderrózsaszín. A semleges színek modern hatást keltenek, népszerűségüket pedig időtálló szépségüknek köszönhetik. Ezenkívül különösen elegáns megjelenést kölcsönöznek a fehér mosdóknak és WC-knek.

A mi tippünk: ami a szaniterberendezéseket és a fürdőszobai kerámiákat illeti, a legjobb, ha klasszikus formákat és színeket választunk, a fal dekorációjára pedig visszafogottabb és melegebb színeket használunk. És ne feledjük, a kevesebb néha több. Nem szabad túl sok árnyalatot kombinálni, mert ez általában nem csak csúnya, hanem nyomasztó és rendetlen benyomást is kelt.

A dekoráció és a kiegészítők egy kicsit színesebbek és divatosabbak is lehetnek – ezeket ugyanis extra költségek nélkül is könnyen le lehet cserélni.

Szemet gyönyörködtető tartós színek

Áttekintés a pasztell árnyalatokról
  • A homokszín-árnyalatok alapvetően meleg érzést adnak. A homok- és bőrszín-árnyalatok nyugtatólag hatnak a szemre és az elmére, valamint nyugalmat és harmóniát sugároznak.
  • Szürke árnyalatok: a szürke árnyalatok változatos tartományban érhetők el. Kis mennyiségű barnával kombinálva a szürke meleg, kékes árnyalatban pedig hűsítő hatású. A piros, sárga vagy türkiz színű kiegészítők szintén jól harmonizálnak egy szürke fürdőszobával.
  • Pasztell színek: a világoskék, rozé, menta stb. a könnyedség látszatát kelti és jó közérzetet biztosít a helyiségben. A pasztell színeknek az az előnyük, hogy mindig jól mutatnak a fehér mellett, továbbá barátságos hatást keltenek.

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában