Új színvilág a fürdőszobában

A 70-es és 80-as évek vad színei után hosszú ideig a fehér volt a fürdőszobák meghatározó színe. A fehér a tisztaságot szimbolizálja, és így sokáig klasszikus színnek számított a fürdőszobákban: fehér csempe, fehér falak, fehér kerámia. Azok az idők azonban már elmúltak, amikor az egész fürdőszoba fehér színben pompázott. Időközben már inkább otthonosságra törekszünk, amit többek között megfelelő színárnyalatokkal lehet elérni.

A ház- vagy lakástulajdonosok számára a berendezések és az esztétikai termékek hosszú élettartama alapvető elvárás, mert a legtöbb fürdőszobát 20–30 évig használjuk, és ez idő alatt gyakran csak egyszer vagy egyszer sem kerül sor felújításra. Emiatt is van, hogy a fehér árnyalatai igazából sose mennek ki a divatból. A legtöbb fürdőszobai kerámia továbbra is fehér. Ami nem is annyira meglepő: a fehér szín könnyen kombinálható és nehéz megunni.

Friss és világos környezet

Színkártya pasztell árnyalatokkal

A fürdőszoba falait gyakran különféle színárnyalatok díszítik, pl. bézs, világosszürke vagy púderrózsaszín. A semleges színek modern hatást keltenek, népszerűségüket pedig időtálló szépségüknek köszönhetik. Ezenkívül különösen elegáns megjelenést kölcsönöznek a fehér mosdóknak és WC-knek.

A mi tippünk: ami a szaniterberendezéseket és a fürdőszobai kerámiákat illeti, a legjobb, ha klasszikus formákat és színeket választunk, a fal dekorációjára pedig visszafogottabb és melegebb színeket használunk. És ne feledjük: a kevesebb néha több. Nem szabad túl sok árnyalatot kombinálni, mert ez általában nem csak csúnya, hanem nyomasztó és rendetlen benyomást is kelt.

A dekoráció és a kiegészítők egy kicsit színesebbek és divatosabbak is lehetnek – ezeket ugyanis extra költségek nélkül is könnyen le lehet cserélni.

Szemet gyönyörködtető tartós színek

Áttekintés a pasztell árnyalatokról
  • A homokszín-árnyalatok alapvetően meleg érzést adnak. A homok- és bőrszín-árnyalatok nyugtatólag hatnak a szemre és az elmére, valamint nyugalmat és harmóniát sugároznak.
  • Szürke árnyalatok: a szürke árnyalatok változatos tartományban érhetők el. Kis mennyiségű barnával kombinálva a szürke meleg, kékes árnyalatban pedig hűsítő hatású. A piros, sárga vagy türkiz színű kiegészítők szintén jól harmonizálnak egy szürke fürdőszobával.
  • Pasztell színek: a világoskék, rozé, menta stb. a könnyedség látszatát kelti és jó közérzetet biztosít a helyiségben. A pasztell színeknek az az előnyük, hogy mindig jól mutatnak a fehér mellett és barátságos hatást keltenek.

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában