Színek a fürdőszobábanTippek a helyes választáshoz

A fürdőszobai színek kiválasztása sokak számára nem egyszerű. A legtöbb fürdőszobát 20-30 évig használják, és ez idő alatt ritkán - vagy egyáltalán nem - újítják fel. Ezért olyan színárnyalatokra van szükség, amelyek még évek múlva is tetszetősek. Emellett a színek tekintetében jól kombinálható fürdőszoba-berendezés is fontos. Tippjeinkkel segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő színeket fürdőszobája számára.

Egy biztos pont: a fehér színű klasszikus

A féktelen 70-es és 80-as évek után a fehér domináns színként tért vissza a fürdőszobába. A fehér továbbra is nagy népszerűségnek örvend, mivel a tisztasággal és a minőséggel társítják. A fehér szaniterkerámiák, mint például a WC-k, mosdókagylók, fürdőkádak és zuhanyzók időtállóak és színileg jól kombinálhatók.

Hogyan vihetek több színt a fürdőszobába falfestés nélkül?

A színek hangulatot teremtenek, és segíthetnek otthonosabbá tenni a fürdőszobát. A fürdőszoba színesebbé tételéhez nem feltétlenül szükséges a falak festése. A belsőépítészek színes fürdőszobai kiegészítőkkel teremtenek hangsúlyokat. Előnye a falfestéssel szemben: a fürdőszobai kellékek könnyen és olcsón kicserélhetők. Az alábbiak üde színfoltként szolgálhatnak:

  • Textíliák, mint például törölközők, fürdőszobaszőnyegek, szőnyegek vagy zuhanyfüggönyök
  • Szappanadagolók, fogmosó poharak, törölközőtartók
  • Vázák és kaspók
  • Képek és szobrok
  • Dísztárgyak, mint például lámpák, gyertyák és gyertyatartók
  • Kisebb fürdőszobabútorok
  • Egyedi működtetőlapok

A növények is színesíthetik a fürdőszobát, és természetes hangulatot teremthetnek. De vigyázat: nem minden növény alkalmas nedves helyiségekbe.

Milyen falszínek illenek a fürdőszobába?

A színek hatással vannak arra, hogy milyen nagynak érzékelünk egy helyiséget. Ezért a falszín kiválasztásakor a helyiség méretét is figyelembe kell venni. Az élénk és merész színek általában kisebbé teszik a helyiséget, míg a pasztellárnyalatok nagyobbnak láttatják azt.

A fürdőszobafalakon gyakran látni olyan színárnyalatokat, mint a bézs, a világosszürke vagy a púderszín. A semleges falszínek modern hatást keltenek, és időtlen szépségükkel ejtenek rabul. Ezenkívül a fehér mosdókagylóknak és WC-knek felettébb elegáns megjelenést kölcsönöznek.

Pasztellárnyalatok egy pillantásra
  • A homokárnyalatok általában melegséget közvetítenek. A homokszín- és bőrszínárnyalatok kiegyensúlyozó hatással vannak a szemre és az elmére. Vizuális úton nyugalmat és harmóniát sugároznak.
  • Szürke árnyalatok: a szürke árnyalatok palettája változatos. Kis mennyiségű barnával a szürke melegnek, kék árnyalattal pedig inkább hűvösnek tűnik. A piros, sárga vagy türkiz színű kiegészítők nagyon jól harmonizálnak egy szürke fürdőszobával.
  • Pasztellszínek: A világoskék, a rozé, a menta és társaik a könnyedség és jó közérzet érzetét keltik a helyiségben. A pasztellszínek mindig jól mutatnak a fehér mellett, és barátságos benyomást tesznek. Ráadásul általuk a kis fürdőszobák is nagyobbnak látszódnak.

Tippünk: Mindegy, hogy mit választ: mindig próbálja ki az adott színt, mielőtt lefestené vele a falat. Akár több színből álló mintaréteggel közvetlenül a falon, akár fára vagy kartonra felvitt próbamintával. Majd nézze meg az eredményt a nap különböző időszakaiban. Hiszen a fénybeesés és a környezet (pl. a csempék, a fürdőszobabútorok vagy a mennyezet színe) jelentősen befolyásolhatják a színérzékelést. Javasoljuk továbbá, hogy használjon nedvességálló festéket vagy speciális, fürdőszobába való festéket. Ez megkönnyíti a falak tisztítását, és megakadályozza a penészképződést.

Összegzésünk

A szaniterberendezések és a fürdőszobai kerámiák esetében válasszon klasszikus színeket, a falfelületekhez pedig használjon inkább visszafogott és meleg színeket. A szabály: a kevesebb több. A fürdőszoba nyugodtabbnak és rendezettebbnek tűnik, ha nincs túl sok különböző árnyalat jelen. A dekorációk és a fürdőszobai kiegészítők lehetnek persze színesebbek és modernebbek. Ezek nagyobb erőfeszítés és költség nélkül kicserélhetők.

Pasztellárnyalatok a fürdőszobában

Funkcionális kialakítású fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában