Fürdőszoba-tervezés egyszerűenHogyan tervezze meg álmai fürdőszobáját?

Építkezik? Gratulálunk! Egy új ház felépítése izgalmas feladat, de egyúttal sok teendővel is jár. Ez egy nagy stresszel járó időszak, amikor sok nehéz döntést kell meghoznunk. A leendő otthonunk kialakításához sok munkára, szenvedélyre és vastag pénztárcára van szükség.

Sok más dologhoz hasonlóan a fürdőszobában is a jó tervezésen áll vagy bukik minden. Hasznos tippjeink segítségével könnyebben fog megbirkózni ezzel az összetett feladattal. Tudja meg, hogy új otthonában hogyan valósíthatja meg álmai fürdőszobáját.

Az új fürdőszoba megtervezéseOnline vagy személyes tanácsadóval?

Az ember inspirációt kap az új fürdőszobájához

A fürdőszoba-tervezésnek otthon, a kanapén kell nekilátni. Keressen inspirációt és ötleteket az interneten vagy a lakberendezési magazinokban. Sokan Pinterest-táblát készítenek kedvenc ötleteik képeiből. Minél pontosabban ismeri az elképzeléseit és kívánságait, annál könnyebb és gyorsabb lesz a személyes konzultáció a szaniterkereskedővel.

Van már konkrét elképzelése, hogy milyen legyen álmai fürdőszobája, és először saját maga szeretne kísérletezni a helyiség kialakításával? Több gyártó is kínál online fürdőszoba-tervezőt, amellyel 3D-s nézetben virtuálisan tudja megtervezni a fürdőszobáját. A Geberit mosdó-konfigurátorral megtervezheti egyedi mosdóterét Geberit ONE termékekkel.

Az online keresgélést követően érdemes személyesen egyeztetni egy szakkereskedővel, aki jól ismeri a tervezés buktatóit, tisztában van a termékek különböző funkcióival, és segítséget nyújt a választásban. Az a legjobb, ha magával viszi a kedvenc termékei listáját, így a részleteket közvetlenül a kereskedővel tudja megbeszélni, aki a tervezésében is segíteni fog. Ha sikerült összeállítania egy 3D-s tervet, azt is vigye magával a megbeszélésre.

Innovatív ötletek egy új fürdőszobához

Mix & Match: Geberit ONE pultra ültethető mosdó iCon alsószekrénnyel

Tervezés során két kulcsfontosságú tényezőt kell figyelembe venni: a tárolóhelyet és a tisztíthatóságot. A két szempont jelentőségét csak akkor ismerjük fel, ha megfelelő helyet találunk a fürdőszobai kiegészítőknek. Az. innovatív tárolóhely-megoldások lehetővé teszik, hogy minden ápolási terméket, törülközőt és egyéb tárgyat egy eldugott, de mégis könnyen elérhető helyen tartsunk.

Egy átgondolt tervezés a tisztítási szempontokra is kiterjed, amivel szintén sok időt és fáradságot lehet megtakarítani. Így megszabadulhatunk a bosszantó sarkoktól vagy más nehezen elérhető helyektől, ahol a szennyeződések és a baktériumok megbújhatnak. A megfelelő anyagok és felületi textúrák kevesebb takarítást igényelnek, így Önnek több szabadideje marad.

Egy új fürdőszoba nemcsak egy funkcionális helyiség, hanem a nyugalom és a pihenés helye. Ha átgondolt megoldásokkal gondoskodunk a bőséges tárolóhelyről és a könnyű tisztíthatóságról, akkor a fürdőszobánk nemcsak esztétikus és praktikus lesz, hanem a tisztántartása is kevesebb időt fog igénybe venni.

Egy férfi és egy nő egy harmonikusan megvilágított, Geberit ONE termékekkel berendezett fürdőszobában

Természetes megvilágítás a megfelelő fürdőszoba-tervezéssel

Semmi nem befolyásolja annyira egy helyiség hangulatát, mint a világítás. Ez különösen igaz a fürdőszobára, mert ott gyakran nincs természetes fény. Szerencsére a megfelelő fényforrásokkal kellemes hangulatot lehet teremteni.

Természetes nappali fény vagy funkcionális világítás – bemutatjuk, hogy hogyan biztosítható a fürdőszoba harmonikus megvilágítása.

Tudjon meg többet az optimális fürdőszobai világításról

Fürdőszoba trendi Peach Fuzz színben Geberit AquaClean Alba higiéniai berendezéssel

Aktuális fürdőszobai trendek

Modern walk-in zuhanyzó, intelligens fényvezérlés a tükrös szekrényben és gyengéden tisztító zuhanysugár a WC-ben: Egy modern fürdőszobában mindennek a kényelemről kell szólnia. A lágy színek, az erős kontrasztok és az okos technológiai megoldások sem hiányozhatnak.

Ismerje meg a fürdőszobai trendeket

Akadálymentes fürdőszoba mosdótérrel, WC-vel és padlóba süllyesztett zuhanyzóval

Egy akadálymentes fürdőszoba megtervezése

Az életkor előrehaladtával, betegség esetén vagy baleset után megváltoznak a fürdőszobával szemben támasztott igények. Ha már tervezés során gondol az akadálymentességre, később sok költséget és időt fog megtakarítani.

Ellenőrzőlistánk segít az akadálymentesített fürdőszoba megtervezésében, amely megfelel a modern kor designkövetelményeinek.

Hogyan kell megtervezni egy akadálymentes fürdőszobát?

Padlóba süllyesztett zuhanyt használó személy - Geberit CleanLine zuhanycsatornával

Napi wellness zuhanyzóval vagy káddal

Nincs is pihentetőbb dolog annál, mint egy fárasztó nap után elmerülni egy kád vízben, nem igaz? Vagy inkább a modern, walk-in zuhanyzókat kedveli? Ezen a téren megoszlanak a vélemények. Ha nem fér el mindkettő, és döntéshelyzetbe kerülünk, az alábbi érveket lehet felhozni a kád és a zuhanyzó mellett.

Zuhanyzó és fürdőkád összehasonlítása

Két Geberit fürdőszoba rózsaszín és sötétzöld színű falakkal

Színek a fürdőszobában

Ki ne tudná, hogy a színek hangulatot teremtenek, és hozzájárulnak a fürdőszoba otthonosságához?

Ön a semleges és időtálló tónusokat vagy inkább az élénk színeket részesíti előnyben? Mindegy, hogy a klasszikus fehér fürdőszobabútorokat kedveli, vagy a fekete színnel szeretne különleges hatást kelteni, vagy éppen egy vidám színekben pompázó fürdőszobára vágyik – egy harmonikus színkoncepció hosszú évekig örömet fog okozni Önnek. Tippjeink segítségével könnyebben ki tudja választani a megfelelő színt a fürdőszobájához.

Olvassa el a fürdőszobai színekre vonatkozó tippjeinket

Fürdőszoba-tervezés lépésről lépésre

Egy új fürdőszoba megtervezésekor az a legjobb, ha lépésről lépésre haladunk. A következő négy kérdést érdemes alaposan megfontolni:

1. Felújítást tervez vagy egy teljesen új helyiséget szeretne kialakítani?

Egy fürdőszoba felújítása közben a szerelő felakasztja a Geberit Option LED-es tükröt

A fürdőszoba-tervezés természetesen attól függ, hogy egy meglevő helyiséget szeretne-e felújítani vagy egy teljesen új helyiséget akar kialakítani.

Felújítás esetén az alaprajz általában adott. A víz- és elektromos csatlakozások helyét már nem lehet megváltoztatni. Ilyenkor annyi a feladatunk, hogy kiválasszuk a padló, a mennyezet és a falak színét, valamint a hozzájuk tartozó anyagokat, illetve az új bútorokat, WC- és mosdókerámiákat, tükröket (tükrös szekrényeket) és csaptelepeket.

Útmutatónkban minden információt megtalál a fürdőszoba felújításáról.

Egy új helyiség kialakítása „zöldmezős” beruházásnak számít. Felújításkor és egy új helyiség kialakításakor az első lépések megegyeznek:

  • Pontosítsuk a fürdőszobával kapcsolatos elképzeléseinket és igényeinket.
  • Keressünk inspirációt az interneten, a fürdőszobai bemutatótermekben, magazinokban vagy a barátaink és ismerőseink otthonában.

További hasznos tippek a fürdőszoba tervezésekor

Inspiráció és fürdőszoba-tervezés a Geberit segítségével

A tervezési fázisban számtalan lehetőség közül választhatunk, hogy az elképzeléseinket valóra váltsuk. Weboldalunkon rengeteg tippet, ötletet és inspirációt talál, amelyek segítenek az új fürdőszoba kialakításában.

Ha a Geberit segítségével tervezi meg a fürdőszobát, biztos lehet benne, hogy kiemelt figyelmet kapnak az igényei. Azt szeretnénk, hogy az új fürdőszobája ne csak jól nézzen ki, hanem funkcionális és kényelmes is legyen. Ezért különféle innovatív megoldásokat kínálunk Önnek a több hely, a higiénia és a funkcionális design érdekében.

Egy férfi egy Geberit AquaClean Mera és Geberit Option Plus tükörrel berendezett Geberit ONE fürdőszobában

Mindent egy kézből

A Geberit abban tér el a többi szolgáltatótól, hogy komplett megoldásokat kínál. A Geberit ONE egy olyan fürdőszobai termékcsalád, amely nemcsak a fal mögötti szanitertechnológiát, hanem a fal előtti termékeket, azaz a fürdőszobai kerámiákat, bútorokat és csaptelepeket is tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a különböző elemek összehangolásán – minden tökéletesen illeszkedik egymáshoz, és a legmagasabb minőséget képviseli.

Szolgáltatásunk hasznos eszközöket és alkalmazásokat is tartalmaz, amelyek megkönnyítik a fürdőszoba-tervezést. Ilyen például a mosdó-konfigurátor. Annak érdekében, hogy tisztában legyen a legújabb trendekkel és lehetőségekkel, és hogy az új fürdőszoba teljes mértékben megfeleljen az Ön igényeinek, konzultálási lehetőséget biztosítunk egy vezető fürdőszobai szakemberrel – ingyenesen és minden kötelezettség nélkül, digitálisan vagy személyesen.

Fürdőszoba tervezése Geberit termékekkel