Fürdés kontra zuhanyzás

Egy kis vizet? Persze, jöhet! De milyen formában érintkezzen a meleg víz a bőrünkkel? A „fürdés vagy zuhanyzás?” témakörrel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Míg egyesek a fürdésre esküsznek, mások meg vannak győződve arról, hogy a zuhanyzásnak nincs alternatívája. De mi a jobb a természet szempontjából? És melyik gyengédebb a bőrhöz?

Fürdés vagy zuhanyzás – ez itt a kérdés!

A környezet védelme érdekében

Ha hihetünk a statisztikáknak, zuhanyzáskor háromszor kevesebb vizet használunk, mint fürdéskor. A fürdőkád feltöltéséhez átlagosan 150 liter vízre van szükség. Ezzel szemben egy ötperces zuhanyzás során – zuhanyfejtől és a zuhanyzás időtartamától függően – általában legfeljebb 50 liter vizet használunk el. Aki takarékoskodik a vízzel, annak 30 liter is elegendő. Ilyenkor természetesen alap, hogy szappanozás közben nem folyatjuk a vizet. És persze a zuhanyzás pénztárcakímélőbb megoldás is. Fürdés esetén átlagosan ötször annyit költünk ivóvíz- és szennyvízköltségekre, mint egy átlagos zuhanyozáskor.

A bőrünk védelme érdekében

Alapvetően kijelenthető, hogy a rövid zuhanyzás kíméletesebb a bőrhöz, mint egy hosszú fürdés – és most tekintsünk is el a fürdőadalékoktól. Ha a bőr egészséges, naponta zuhanyozhatunk, nem árthatunk vele. Azonban a napi többszöri, forró vízzel történő vagy túl sokáig tartó zuhanyzás már nem javasolt – különösen akkor, ha a bőre hajlamos a kiszáradásra. Ez felesleges megterhelést jelent a bőr természetes védőrétegének.

Tehát összefoglalva:

A gyors zuhanyzás általában egészségesebb a bőrnek és a környezeti erőforrások szempontjából is kímélőbb megoldás. Ha viszont télen alkalmanként megkívánunk egy meleg fürdőt, annak semmi akadálya nincsen. Ebben az esetben is érvényes: mindent csak mértékkel!

Fürdőszobai termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában