Mellékhelyiségek tervezéseA még jobb fürdőszoba tervezése - Geberittel

A jó fürdőszobai tervezés elengedhetetlen

A fürdőszoba, mint menedékhely, ahol az emberek sok időt töltenek

Minden ember átlagosan mintegy 850 napot - azaz életéből több mint 2 évet - tölt a fürdőszobában. Körülbelül 30 000 alkalommal zuhanyozunk, és több mint 300 napot töltünk a WC-n. A fürdőszoba tehát sokkal fontosabb, mint gondolnánk.

Ahhoz, hogy a fürdőszoba megfeleljen az egyéni igényeknek és kellemes pihenőhellyé váljon, elengedhetetlen a jó fürdőszoba-tervezés, amely megfelel a személyes igényeknek.

A Geberit támogatja a szakembereket abban, hogy pontosan olyan fürdőszobát tervezzenek és valósítsanak meg, amely megfelel az ügyfelek személyes kívánságainak és preferenciáinak. A sikeres projekt alapja - a végfelhasználóval egyeztetve - a vizesblokk jó megtervezése.

PartnerkapcsolatHasználja ki az általunk nyújtott lehetőségeket

A Geberit megbízható partner a szakemberek számára

A Geberittel mindig egy hozzáértő, nagy szakértelemmel rendelkező partner áll rendelkezésére.

Használja ki támogatásunkat, legyen szó termékmegoldásokról, oktatásokról, előadásokról vagy személyes értékesítési és műszaki tanácsadójáról.

Tudjon meg többet a Geberit oktatásairól

A vizesblokkok optimális tervezéseTippek a fürdőszoba elrendezéséhez

  • A jól átgondolt fürdőszobatervezés már a fürdőszobába lépve elkezdődik. Fordítson figyelmet látómezejébe.
  • A mosdótér általában a a fürdőszoba szíve. Emiatt, könnyen megközelíthetőnek kell lennie, és az ajtó közelében kell elhelyezkednie.
  • A magánélet védelme érdekében azonban a WC-kerámiának nem szabad a bejárat felől láthatónak lennie. Könnyen elhelyezhető akár egy (félmagas) fal mögött vagy egy fülkében.
  • A zuhanyzók általában népszerűbbek az ügyfelek körében, mint a fürdőkádak. Ennek megfelelően a tervezés során itt több helyet kell biztosítani.
  • A fürdőkádból nyíló kilátásnak hozzá kellene járulnia a kikapcsolódáshoz. E tekintetben, a kádnak az ablak felé kell néznie, nem pedig a WC vagy a radiátor felé.
  • Az ajtó közelében levő mosdó azért is praktikus, mert gyakran csak hajat akarunk igazítani vagy kezet mosni.
  • Az ajtó mellett elhelyezett tükör, nagyobbnak és nyitottabbnak láttatja a helyiséget.
A vizesblokk – a WC tervezésekor vegye figyelembe a látóteret
A mozgástér különösen fontos a kisméretű fürdőszobában

Elrendezés a fürdőszobábanVegye figyelembe a mozgásteret

A kényelem maximalizálása érdekében a fürdőszoba kialakításakor bizonyos minimális távolságokat és méreteket be kell tartani. Csak így lehet kényelmesen használni az olyan fürdőszobai elemeket, mint a mosdókagyló vagy a WC-kerámia. A fürdőszobában a szaniterek elhelyezésén túlmenően mindig elegendő mozgás- és közlekedési teret is figyelembe kell venni.

Mozgástér: Minden egyes fürdőszobai elem elé egy minimális akadálymentes teret kell tervezni. A mozgásterek csak akkor fedhetik egymást, ha a várhatóan nem használják egyidejűleg a fürdő térrel. Az ajánlott minimális méretek tekintetében a helyi szabványokat is be kell tartani.

Közlekedési terület: Annak érdekében, hogy a fürdőelemek egyidejű használata esetén is korlátlan hozzáférést biztosítson, a mozgási teren kívül egy forgalmi területet is be kell tervezni.

Selnova Compact: a mozgás- és közlekedési tér a vendék mellékhelyiségekben is fontosak
A mellékhelyiségekben figyelembe kell venni a mozgás- és közlekedési területeket

Digitális tervezési eszközök szakembereknek

A Geberit a digitális tervezési eszközök széles skáláját kínálja a szakemberek számára, mint például a Geberit ProPlanner

Számos hasznos tervezési eszköz áll rendelkezésre a mérnökök, vízvezeték-szerelők és építészek számára is:

SzerelőelemekA fürdőszoba tervezésének alapja

Telepítési rendszer Duofix-szel

A beépítési rendszerek ma már általános szabványnak számítanak, és a fürdőszobák és vizesblokkok tervezésének és berendezésének alapját képezik. Ezek egy tartószerkezetből és a hozzá tartozó szerelési elemekből állnak. Ezeket egészítik ki az ellátó- és vízelvezető vezetékek. A telepítési rendszerek három területre oszthatók:

1. Előfal telepítése: Ez a telepítési rendszer egy válaszfal elé kerül beépítésre. A szerelőelemeket az előfalba szerelik, és lefektetik a tápkábeleket és vízelvezető csöveket. Az előfalak tömör vagy könnyűszerkezetes kivitelben készülhetnek. A magasság lehet részmagasság, szobamagasság vagy a kettő kombinációja. Az emeletek közötti csövek számára kialakított aknák is beépíthetők az előtét falba.
Erre alkalmas aGeberit Duofix szerelőelem.

2. Falon belüli telepítés: Itt található a telepítési szint a telepítési elemekkel és csővezetékekkel a helyiséget elválasztó válaszfalon belül. A falon belüli telepítések túlnyomórészt könnyűszerkezetes építési módszerekkel készülnek a helyigények miatt.
A megfelelő szerelési rendszer a Geberit Duofix.

Többet szeretne tudni?

Lépjen kapcsolatba velünk!

Gyakran ismételt kérdések a vizesblokkokkal kapcsolatban

További tartalmak