Vízmegtakarítás egyszerűen

A víz mint értékes természeti erőforrás gondos felhasználása észszerű és pénztakarékos megoldás, ami elsősorban a környezet védelmét szolgálja. Vízre ugyanis az ivóvíz tisztításához, valamint a szennyvíz elvezetéséhez és ártalmatlanításához is szükségünk van.

A nyugati világ háztartásaiban a víz több mint felét a fürdőszobában használják el. Erre tehát különösen oda kell figyelnünk. A legnagyobb megtakarítás a kétmennyiséges öblítéssel és a WC öblítés/stop funkciójával érhető el.

A hölgy megnyitja a csapot és beállítja a víz erejét és hőmérsékletét

Víztakarékos mosogatás

Míg régebben egy öblítés során körülbelül 12 liter vizet használtunk el, az öblítés/stop funkció és később a kétmennyiséges öblítés bevezetése jelentős mennyiségű vízmegtakarítást eredményezett. Egy modellszámítás szerint az 1998 óta beszerelt kétmennyiséges funkcióval ellátott öblítőtartályoknak köszönhetően máig mintegy 28100 millió köbméter vizet sikerült megtakarítani a hagyományos öblítőrendszerekhez képest. Csak 2018-ban 2880 millió köbmétert ért el a megtakarított víz mennyisége. Ez több mint a fele annak, amit Németországban az összes háztartás egy év alatt elfogyaszt.

A vízspórolást kicsiben kell kezdeni

Megfelelő hozzáállással mindenki tud vizet spórolni: Zuhanyozáskor például körülbelül 80 literrel kevesebb vízre van szükség, mint fürdéskor. Ha a testünk beszappanozásakor és fogmosás vagy kézmosás közben elzárjuk a csapot, azzal szintén sok vizet lehet megtakarítani.

Ezenkívül érdemes átfolyáskorlátozóval ellátott zuhanyfejet vagy sugárszabályozós perlátort használni, amivel csökkenthető az átfolyó víz mennyisége.

A víz hatékony felhasználása a fürdőszobában nem herkulesi feladat: a megfelelő szanitertermékek mellett csak egy kis odafigyelésre van szükség.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában