Hat tipp a víztakarékossághoz

A vízzel érdemes körültekintően bánni. Egyrészt csökkenthetjük a vízfogyasztási költségeinket, másrészt a takarékos vízhasználattal a környezetünknek is jót teszünk. Az ivóvíz kezelése, valamint a szennyvíz szállítása és ártalmatlanítása ugyanis sok energiába kerül.

A fejlett nyugati országokban a naponta felhasznált víz legalább felét a fürdőszobában fogyasztják el a háztartások. Ezért a takarékoskodást érdemes a fürdőszobában elkezdeni.

Az alábbi hat tippel jelentősen csökkentheti a fürdőszobai vízfogyasztást, így energiát és pénzt takaríthat meg.

Egy nő megnyitja a csapot, és ellenőrzi a víz erősségét és hőmérsékletét

1. tipp – fürdés helyett zuhanyzás

Fürdéskor körülbelül 150 liter vizet fogyasztunk, míg egy ötperces zuhanyzás során alig 50 litert. Döbbenetes különbség, főleg, ha még a 2. tippet is megfogadjuk.

2. tipp – víztakarékos zuhanyfej

Egy víztakarékos zuhanyfejjel csaknem felére csökkenthető a zuhanyzás közben felhasznált víz mennyisége. Az átfolyó víz mennyisége egyébként speciális csapbetétekkel is csökkenthető. Így már tényleg hatékonyan lehet spórolni a vízzel!

3. tipp – kétmennyiséges öblítés

A Geberit által alkalmazott öblítés/stop funkciónak és kétmennyiséges öblítésnek köszönhetően nem kell az összes vizet kiengedni az öblítőtartályból. De azoknak sem kell kétségbeesniük, akik még nem rendelkeznek ilyen szaniterekkel: az öblítés/stop funkció utólag is viszonylag egyszerűen beszerelhető.

4. tipp – zárjuk el a csapot

A fogmosás, a szappanos kézmosás vagy a borotválkozás időigényes folyamat. Igaz, hogy a folyamat elején és végén is szükség van vízre, de közben nincs értelme nyitva hagyni a csapot. Ebből az következik, hogy ha átmenetileg elzárjuk a csapot, azzal elég sok vizet lehet megspórolni.

5. tipp – csökkentsük a melegvíz-fogyasztást

A háztartásban a melegvízzel van a legtöbb baj, mivel a víz felmelegítése többletenergiába kerül. Ráadásul a meleg víz csak egy bizonyos idő alatt jut el a kazántól a csaptelepig. Ez idő alatt a csapból hideg víz folyik. A meleg vízzel történő gyors kézmosás aránytalanul nagy vízfogyasztást eredményez. Fontos lenne tehát, hogy újragondoljuk a szokásainkat.

6. tipp – javítsuk meg a csöpögő csapot

A csöpögő csap nemcsak idegesítő, hanem a vízszámlát – és így a környezetet – is megterheli. Ezért érdemes minél előbb a tettek mezejére lépni. A csap csöpögését általában az elszennyeződött vagy kopott tömítés okozza, amely könnyen tisztítható vagy cserélhető. A tisztítással vagy cserével kétszeresen vagy háromszorosan is jól járunk.

Geberit VariForm mosdó
Geberit Renova Square mosdó

Könnyen kezelhető termékek

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában