Penthouse érzés a fürdőszobában

Ferde mennyezeteknél egy kis trükköt kell bevetni - így telepíthet fürdőszobát a legfelső szintre.

Akinek van ilyen, egyszer biztosan felteszi magának a kérdést: Megcsináljam vagy hagyjam így? A tetőtér beépítése sokak számára szívügy - egy belülről jövő kívánság, amelyet gyakran évekig dédelgetnek.

Tetőtéri fürdőszoba vázlatrajza az optimális magasságok adataival

Nem az, aminek látszik

Aki végül bátorságot vesz magán, az az otthonosság új szféráiba jut. Különösen csábító ötletnek mutatkozik, hogy ez a plusz hely vizes helyiségként kerüljön felhasználásra. Fürdő az oromzat alatt? Az már valami. De legyen óvatos, mert a látszat csal. Amit az alaprajz nagyszabásúnak mutat be, az a valóságban normál méretűre zsugorodik. Ez a ferdetetőknek köszönhető, mivelhogy ezek drasztikusan csökkentik a hatékonyan hasznosítható területet.

Tervezés kérdése

Ahhoz, hogy a rendelkezésre álló adottságokból a lehető legtöbbet hozza ki, kulcsfontosságú a jó elrendezés: A WC, a mosdókagyló, a zuhany és a fürdőkád közül vajon mindegyik kapjon helyet? Egy egyszerű vagy egy dupla mosdóra van szükségem? Zuhany vagy szabadon álló kád legyen? És így tovább. Miután tisztázta a saját igényeit és összehangolta a kívánságokat a költségvetéssel, a következő lépés az optimális helyiségkialakítás. Egyes kritériumok nem képezik alku tárgyát: a zuhany és a mosdó fölötti tükrös szekrény helyezkedik el a legmagasabban; a spektrum másik végén található a WC; a térdfal azaz az alacsony fal magasságától függően, remek helye van a ferdetető alatt. Ugyanez vonatkozik a csupán fekvésre szánt fürdőkádra is. És természetesen nemcsak az egyes termékek, hanem a felhasználók helyigényét is figyelembe kell venni, hogy senki ne verje be a fejét.

Teret teremtve

Így aztán az álomfürdőszobának lépésről lépésre minden eleme megtalálja az ideális helyét. De természetesen ez még nem minden: Most azok az apró trükkök következnek, amelyekkel a vágyott penthouse érzést megteremtheti. Az egybefüggő csempekép, amely egészen a padlósíkba illeszkedő épített zuhanyig terjed, egy olyan lépés, amely meghatározza a jövő irányába vezető utat. Ezenkívül, mivel a természetes fény általában kevés a tető alatt, világos színek ajánlottak. Azt is jó szem előtt tartani, hogy a tetőtéri fürdőszobában óhatatlanul kialakulnak falbemélyedések (pontosan ezek adják az ilyen jellegű vállalások báját). Fontos, hogy ezeket észszerűen használjuk ki, bár ami észszerű, annak nem kell feltétlenül praktikusnak is lennie: egy megfelelően elhelyezett gyönyörű dekorációs tárgy igazán teljessé teheti a tágas tér érzését, amelyre annyira vágyott.

Az Ön számára melyik fürdőszoba a megfelelő?

A tökéletes fürdőszoba kívánságok és szükségletek széles skáláját szolgálja. De milyen igényei vannak Önnek? A hely, a tisztaság vagy a design fontos az Ön számára? Felhasználóbarát termékeket szeretne, vagy inkább azt a bizonyos extra kényelmet részesíti előnyben, amelyet például a Geberit AquaClean higiéniai berendezés nyújt Önnek? Vagy esetleg az univerzális design a szívügye? Nem számít, milyen igényei vannak, okos fürdőszobai megoldásainkkal leegyszerűsítjük mindennapjait.

Több hely a fürdőszobában
Nagyobb tisztaság a fürdőszobában
Több funkcionális design a fürdőszobában
Nagyobb kényelem a fürdőszobában
Nagyobb mértékű akadálymentesség a fürdőszobában
Több felhasználóbarát kezelhetőség a fürdőszobában